Kultúra

Bulvárhíradó lesz a köztévében

Az ősszel induló új műsorok egyike lesz, és a Híradó előtt sugározzák majd.

Az Index.hu információi szerint – bár kisebb számban, mint az előző években – indulnak ősszel új műsorok a közszolgálati csatornákon.

Az egyik legfontosabb és legnagyobb költségvetésű új adás egy napi bulvárhíradó lesz este héttől. Ennek célja, hogy a kereskedelmi csatornák hasonló műsorainál színvonalasabb szórakozást nyújtson. A nézők a TV2 Aktívjánál és az RTL Klub Fókuszánál kevesebb celebhírt láthatnak majd benne, ugyanakkor ide kerülhetnének át a fél nyolcas Híradó bűnügyi tudósításai. 

Az Index.hu úgy tudja, hogy a megújuló struktúrában műsort kap – egy heti egyszer jelentkező talkshow formájában – a márciusban felmondott D.Tóth Kriszta, és lesz új, a népszerű Ablak hagyományait követő fogyasztóvédelmi magazin is.

A kiszivárgott információkat Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója egyelőre nem kívánta kommentálni, csak annyit mondott, hogy a változásokat később fogják bejelenteni.

A műsorstruktúra új elemei befolyásolhatják a közmédiát érintő elbocsátásokat is. Egyes hírek szerint, írja az Index.hu, az MTVA-nál azért nem kézbesítették még a végleges felmondásokat, mert elképzelhető, hogy a kirúgott tévések közül mégis szükség lesz néhányra az új műsoroknál. Szabó László erre azt mondta, hogy a felmondásokat azért nem küldték még el, mert az elbocsátottak közül 170-en a döntés felülvizsgálatát kérvényezték, és ezeknek az ügyeknek a lezárása nemrég fejeződött be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik