Kultúra

Lesz új Dirty Dancing-film

Az 1980-as évek táncfilmje minden idők egyik legsikeresebb, független gyártásban készült filmje volt.

A Lionsgate stúdió szerint a feldolgozást a mai fiatalok generációjára szabják, a szereposztás még nem ismert. Ami viszont biztos, hogy az új Dirty Dancinget az eredeti film koreográfusa, Kenny Ortega rendezi (ő Michael Jackson munkáját is segítette).

A film tette világhírűvé Patrick Swayzet, aki 2009-ben hasnyálmirigyrákban halt meg. Partnere, Jennifer Grey legutóbb 2010-ben szerepelt a címlapokon, miután megnyerte a Dancing With the Stars című televíziós táncsorozatot.

Az 1987-es táncfilm hatmillió dollárból készült, és 213,95 milliós bevételével minden idők egyik legsikeresebb független gyártásban készült filmje lett, emellett Oscar-díjat kapott zenéjéért és az (I’ve Had) The Time of My Life című dalért. A film sikertörténete a mai napig töretlen: DVD-n több mint 10 millió példányban kelt el, és a Facebookon is 10 milliós rajongói tábora van. A filmből musical is készült, azt több országban is játsszák. Ezeket a tényeket – és az alábbi videót – figyelembe véve a készítők igen magasra tették maguknak a lécet:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik