Kultúra

Hitlerhez hasonlította magát a világhírű rapper

Kanye West félórás késéssel kezdte fellépését egy angol fesztiválon. Aztán jött a nagy kifakadás tíz percben.

A nyugat-angliai Big Chill fesztiválon Kanye West állítólag azért lépett később a színpadra, mert addig nem volt hangja. Megjelenésekor azonban nem a zenélésbe vágott bele, hanem elmondta a véleményét a világról, persze elég sajátos hangnemben. West szerint a legtöbben őt is félreértik: “Végigmegyek a szállodán, lemegyek az utcára, és az emberek úgy néznek rám, mintha egy kib…ott őrült lennék. Mintha én lennék Hitler. De egy nap mindenki megérti majd, mit miért csinálok.”

Beszédében, amely itt található teljes terjedelemben (a felvételen West olykor valóban kissé rekedtnek tűnik), a nagy, de sérülékeny egójú rapsztár azt a sérelmét is megemlítette, hogy a 2006-os MTV Video Music Awards díjkiosztóján nem az ő Touch The Sky című klipje nyert (hanem a We Are Your Friends a Justice Vs Simian-től). “Milliókba került, és Pamela Anderson is szerepelt benne.”

E meggyőző érvek után West – Amy Winehouse emlékére – részleteket játszott be az énekesnő Back in Black és Tears dry on their own című slágereiből, a számok között pedig a médiát tette felelőssé Amy Winehouse haláláért. “Ezt okozza a média nyomása. Erről is szólhatnának a hírek, okulásul minden sztárnak, aki még köztünk van”, tette hozzá még egyet odaszúrva a médiának, amelytől aztán meg is kapta a magáét a hitleres hasonlatot követően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik