Kultúra

Wekerle Sándor Üzleti Főiskola (X)

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola az ország első újrendszerű BA képzését megvalósító intézménye, mivel oktatási, képzési programján túl, intézményi struktúrája is kifejezetten a BA képzésre jött létre.

Az Atalanta cégcsoport egymásra épülő képzési rendszerével a hazai oktatási struktúrában egyedülálló, mivel képzési szerkezete alulról fölfelé építkezve valósítja meg az egymásra épülés és átjárhatóság követelményeit a különböző képzési szintek között.

A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, ahogy nevéből is kitűnik, három gazdasági-üzleti téren nyújt alapképzést hallgatói számára.

–         Kereskedelem és marketing alapszak

Választható szakirányok: TQM (teljes körű minőség irányítás) üzletszervezés és irányítás, posta gazdálkodás, gazdálkodás biztonsági szakember, ingatlan-gazdálkodás, vendéglátó-turisztikai menedzser

–          Nemzetközi gazdálkodás alapszak

Választható szakirányok: Európai Uniós gazdasági kapcsolatok, gazdaságdiplomácia

–          Emberi erőforrások alapszak

Választható szakirányok: intézményi kommunikáció, mediáció, társadalombiztosítási

Mindkét intézmény esetében célul tűztük ki, hogy oktatásunk során tanulóink és hallgatóink felkészültté váljanak a munkaerő piaci versenyre, így már tanulói éveik alatt segítünk elkezdeni karrierjük és életpályájuk építését. Ebben az elméleti tudásanyag átadása mellett Karrier Irodánk is támogatja hallgatóinkat, hiszen alapvető célunk a diplomaszerzés és a munkába állás közti időszak lerövidítése, megkönnyítése.

A főiskola az Európai Unióban bevezetett bolognai rendszernek megfelelően jött létre és mint uniós tagország intézménye természetesen nagy hangsúlyt fektet a többi ország egyetemeivel, főiskoláival való együttműködésre. Így jött létre a Paris-Sorbonne Egyetemmel kötött oktatási és kutatási tevékenységre vonatkozó megállapodás annak érdekében, hogy a főiskola hallgatóinak itthoni képzési hely keretében külföldi diploma megszerzésére is legyen lehetőségük.   Ennek eredményeképpen a hazai felsőoktatásban egyedülálló lehetőségként Budapesten a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán Sorbonne master diplomát lehet szerezni Management- és Marketing stratégia az Európai Unió Szervezeti és Területi rendszerében szakon.

A WSUF a hazai felsőoktatás, szakképzés palettáján új színt jelent, amely eredményesen képes ötvözni a magánkezdeményezés dinamizmusát a felsőoktatás részben már kialakult struktúrájával. Célja a soron következő felsőoktatási reformok új elemeivel a magyar gazdaság versenyképességének javítása, az Európai Unióhoz történő csatlakozás előnyeinek kiaknázása és a globális követelményeknek történő megfelelés. Egyben új impulzusokat adhat specialitásával a hazai gazdasági felsőoktatásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik