Kultúra

Utcát neveznek el a Beatles lúzer dobosáról

Pete Best 1960 és 1962 között dobolt a Beatles tagjaként. Aztán kirúgták, és jött Ringo Starr.

Egy liverpooli utcát ezentúl Pete Best Drive-nak fognak hívni. A legendás zenekar első állandó dobosa ezt egy Facebook-kezdeményezésnek köszönheti, amely tízezer lájkolót gyűjtött össze annak érdekében, hogy ő is kapjon valamit az egykori Beatles-tagoknak járó elismerésből.

Pete Best, aki 1962-es kiválása után péknek állt, aztán pedig köztisztviselő lett, a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy a liverpooli városi tanács és a város lakóinak kitüntető akcióját nagyon megtisztelőnek tartja. 

Best 1960-tól játszott együtt John Lennonnal és Paul McCartney-val, végigcsinálta a zenekar hamburgi éveit, és pozíciója akkor került veszélybe, amikor a liverpooli zenekar hazatért. Kiderült, hogy a producer és a hangmérnök sem elégedett vele, és inkább egy alkalmi dobost kértek meg rá, hogy a Beatles első felvételein közreműködjön.

Best beatleses időszakának így hamar vége lett, és bár próbálkozott más zenekarokban, végül pályát váltott, igaz, jelenleg a Pete Best Band tagjaként azért rendszeresen odaül a dobszerelés mögé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik