Kultúra

Sorozatgyilkos után nyomoz Nicolas Cage

A Frozen Ground című új thrillerben a sztár alakítja majd azt a nyomozót, aki rács mögé juttatta a hírhedt alaszkai sorozatgyilkost.

A 27 millió dollárból készülő filmet azért forgatják az eredeti helyszínen, mivel a produkció így Alaszkától várhatóan 30 százalékos adó-visszatérítést kap. A forgatás október 10-én kezdődik az alaszkai Anchorage-ben.

A “mészáros pék” néven elhíresült Robert Hansen sorozatgyilkos 1984-ben került rács mögé az alaszkai Sewardban, miután bevallotta, hogy 12 év alatt 17 nőt ölt meg és további harmincat megerőszakolt. A 461 évi börtönbüntetésre ítélt bűnözőről, akinek péksége volt egy kisebb bevásárlóközpontban, sem a felesége, sem a gyermekei nem sejtették, hogy kettős életet él.

Hansen áldozatai főleg prostituáltak és sztriptíztáncosok voltak. A nyomozás során kiderült, hogy a megerőszakolt nőket néha futni hagyta, de megfenyegette őket, hogy ne értesítsék a rendőrséget. Előfordult, hogy erdős területen engedte el áldozatait, aztán puskával vadászott rájuk. A 17 meggyilkolt nő közöl csak tizenkettő maradványai kerültek elő.

A sorozatgyilkost végül egy alaszkai nyomozó, Glenn Flothe kapta el, aki azóta nyugdíjba vonult. Cage az ő szerepét játssza a készülő filmben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik