Kultúra

Förtelmes főnökök [filmpremier]

Kínoz a főnököd? Itt a neked való film, melyben édes a bosszú. Jennifer Aniston fület nyal, Colin Farrell pedig élete leghihetetlenebb frizuráját viseli.

Ki ne találkozott volna már basáskodó, igazságtalan, rosszindulatú felettessel, aki örömmel rúgott bele alkalmazottjába? És ki ne játszott volna el a gondolattal: hogyan fizetné vissza a megaláztatást legalább háromszor Lúdas Matyi módjára?

Mindez be van kódolva a néplélekbe. Talán ezért is vártuk kárörvendő vigyorral Seth Gordon (Négy karácsony) parádés szereposztással készült, fekete humorú vígjátékát, amelyben három barát készül megfizetni egy diktátor hajlamú marketingesnek (Kevin Spacey-t már láttuk hasonlóan gonosznak), egy sötét bunkó gyárigazgatónak (Colin Farrell egyszerűen csodálatos oldalra fésült hajával), és harmadikként egy nimfomániás fogorvosnak (Jennifer Aniston végre kiadhatja magából a dögöt).

A három barát (Jason Bateman a Paulból, Charlie Day a Felhőtlen Philadelphiából és Jason Sudeikis az Elhajlási engedélyből) egy esti sörözés alkalmával megállapodik: el kell tenni láb alól az őket gyötrő főnökeiket, mert ez így nem mehet tovább. Kezdődhet a konspiráció, melyben szerepet kap egy fura bérgyilkos, egy doboz kokain, némi mogyoró meg egy Gregory nevű autósnavigátor.

Jutalomjáték – nyugodtan használhatjuk ezt a szót Aniston, Farrell, és a barátságos nevű Motherfucker Jones karakterét alakító Jamie Foxx produkciója láttán. Mindhárman extrém komikusak szerepükben. Hogy a nagy manőver sikerül-e, persze nem árulhatjuk el, de vicces bénázás, szaftos poén és váratlan csavar van elég, így minden adott a jó szórakozáshoz, ami különösen így válság idején jól tud esni. A szezon eddigi legjobb komédiája, mely felhőtlen, felszabadító, időnként könnyes röhögést garantál.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, akit alázott már meg főnöke. Főnököknek, hogy tanuljanak egy kis emberséget, amíg nem késő!

Kinek nem ajánljuk? Kiskorúaknak, káromkodásra érzékenyeknek.

Bio

Horrible Bosses – színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 100 perc, 2011. Rendezte: Seth Gordon. Szereplők: Jennifer Aniston (Dr. Julia Harris), Jason Bateman (Nick Hendricks), Charlie Day (Dale Arbus), Jason Sudeikis (Kurt Buckman), Colin Farrell (Bobby Pellitt), Kevin Spacey (Dave Harken), Jamie Foxx (Motherfucker Jones), John Francis Daley (Carter), Lindsay Sloane (Stacy), Donald Sutherland (Jack Pellit). Forgalmazó: Intercom.

Hazai premier: július 28.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik