Kultúra

A tévében vasárnap: családi ebéd Sanghajban

Némi úszás mellett muskétások, nu jazz, egyszemélyes akciófilm és egy gonosz Kevin Costner vár ma a családra.

A vízilabda (a lebilincselő szinkronúszást ki ne hagyjam) mellett lassan megkezdődnek az úszódöntők is a sanghaji vízes VB-n, vasárnap a rotyogó borsóleves és a sercegve sülő rántott szelet mellé a jól csúszik pár arany, azaz nincs is jobb annál, mint mikor Gyula bácsi a villát lóbálva feje fölött üvölt – a terítőt és a balszerencse folytán elé került családtagokat egyaránt beterítve félig megrágott csalamádéval -, hogy “gyere, gyere, kicsi lány!” 12:10, m1.

Ebéd után a szülők két pártra szakadnak, anya és nagymama a divat és hajsütővasak világába merül alá, apa Gyula bácsival és a szomszéd Lacival politizál (ez esetben Gyula bá kezébe hamar visszakerül a villa), a fociról beszélget, a gyerekek pedig tévéznek, miközben a legjobb ülőhelyért ölik egymást (“Imi, ne lökdösd folyton Dzsenifert!”). Na, nekik ideális választás A három testőr, mégpedig az 1992-es verzió Charlie Sheennel (aki ma nem épp lovag módjára viselkedik), Kiefer Sutherlanddel, Oliver Platt-tal, Chris O’Donell-lel, és a felejthetetlen All for love című betétdallal, melyet szintén hárman énekeltek (Rod Stewart, Sting és Bryan Adams). Lesz még Rebecca De Mornay is a filmben, aki akkoriban a legjobb nőnek számított. 16:50, RTL Klub.

Éjjel először is egy jó kis koncertet tegyünk magunkévá, a német De Phazz játszik, amely zenekar egy “downtempo nu jazz együttes, mely a modern zenei irányzatokat és a soul, a latin zene, a trip hop és a drum and bass elemeit ötvözi lounge-os hangkörnyezetben”, értsd tök izgalmas, és jó zene, rengeteg kísérlettel és ötvözettel. 23:05, Duna II Autonómia

Robert Rodriguez nem lacafacázott, megírta, megrendezte, felvette, megvágta és eladta a filmjét, az El Mariachi, a zenészt. A banditaromantika igazi rodriguezes kiszerelésben, ami általában megosztja a népességet, Gyula bácsi például rühelli ezt a gyilkolászós tempót. 23:45, TV2

Emlékszem, nővérem szeme fátyolos lett, anyukám összevonta szemöldökét, nagymamám pedig rászált a nagypapámra, amikor kiderült, hogy Kevin Costner egy filmben gonosz karaktert játszik. Ez volt a Tökéletes világ, Clint Eastwood merész húzása, amely bejött – az azóta eltűnt, s tán a legközelebb Tarantinónál esélyt kapó Costner egyik legjobb filmje és alakítása lett ez. Jó kis hajtóvadászatos film ez Sugarland helyett Texasban. 23:55, Viasat3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik