Kultúra

Kezdődik a világ legnagyobb popkulturális fesztiválja

San Diegóban, a Comic-Con fesztivál megnyitóján többezer szuperhősnek, zombinak, földönkívülinek öltözött képregényrajongó ünnepelt.

A csütörtöktől vasárnapig tartó popkulturális fesztiválra 130 ezer látogatót várnak.

A San Diegó-i Convention Centerben zajló Comic-Cont 1970 óta rendezik meg. Eleinte csak lelkes képregénykedvelők vettek részt rajta, a fesztivál azonban az évek során a popkultúra más területeit is egyre jobban bevonta, és a találkozón ma már a sci-fi, a fantasy, a horror, az anime, a manga, a gyűjtögetős kártyajátékok, a videojátékok, a filmek és a televíziós műfajok is megjelennek.

A Comic-Con ma már nemcsak nagyszabású képregény- és videojáték-vásár, hanem egyúttal a hollywoodi filmtervek és szuperprodukciók fontos bemutatkozási lehetősége, valamint több premier előtti filmvetítés helyszíne is. A látogatók még a pénteki észak-amerikai premier előtt megnézhetik az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című sci-fi akciófilmet, és a Harrison Ford és Daniel Craig főszereplésével készült a Cowboyok és űrlények című sci-fi thrillert.

A négynapos fesztiválon olyan nagyágyúk fordulnak meg, mint Steven Spielberg vagy Peter Jackson, és az Alkonyat-trió, Kristen Stewart, Taylor Lautner és Robert Pattinson, akik legújabb produkciójukat fogják bemutatni a közönségnek.

Mindennél azonban sokkal többet mondanak a helyszínen készült képek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik