Kultúra

A gondozoo [filmpremier]

Nem elég a hőség meg a frontok, rossz poénokkal és beszélő állatokkal fárasztják a népet a legújabb családi vígjátékban.

Nem megy a csajozás? Kérdezd meg a gorillát, a medvét vagy az oroszlánt! Ők készségesen megmondják, hogyan kell körbepisilni a territóriumot és látványosan fitogtatni a férfiasságot. Sőt ha igazán nagy a gáz, még telefonos segítséget is kérhetünk tőlük.

Beszélő állatokkal már Dr. Dolittle-nél és Mary Poppinsnál is találkozhattunk a mesék világában, nem újkeletű a toposz, és úgy tűnik, amikor kifogy a muníció a hollywoodi forgatókönyvírók töltőtollából, ismét előkerül. Esetünkben egy nagydarab, mafla, ám aranyszívű állatkerti gondozó életét rakják rendbe az ősi némasági esküjüket megszegő nagyvadak.

A leginkább rózsaszín takonyként viselkedő Griffint (Kevin James) szénné alázza a romantikus tengerparti lánykérés során a szép, szőke Stephanie (Leslie Bibb). A férfi évekig nem talál magára, pedig munkahelyén, a Franklin Zoo-ban nem csak az állatok, hanem a dögös Kate (Rosario Dawson) is szívükbe zárják. Amikor Stephanie újra feltűnik a színen, a négylábúak nem állhatják meg, hogy ne segítsenek a behemót srácnak.

Az „engedd szabadon a belső állatot!” mottó nem túl izgalmas pálfordulást eredményez a főszereplő főemlősnél,  a jobbára esős-kelős vicceken alapuló ötlettár a legostobább biciklis rivalizálástól kezdve a báltermi násztánc-imitációig terjed.  Az Adam Sandler-esVizesnyolcas és Távkapcs rendezője a gorillával egy gyorsétteremben elcsapott közös görbe estét is nagy poénnak gondolhatta, pedig inkább fárasztó, mint humoros a végeredmény.

Ha az állatvilág eszköztárát vennénk kölcsön, inkább olvassuk a humánetológus Desmond Morris vagy Csányi Vilmos könyveit, ha viszont a cél agysejtjeink szabadságra küldése, arra alkalmas lehet az opusz. Csak nevetni nem biztos, hogy fogunk rajta.

Kinek ajánljuk? Akik végképp nem tudnak mit kezdeni az idejükkel, mazochistáknak.
Kinek nem ajánljuk? Jóérzésű embereknek, családoknak.

The Zookeeper – színes, magyarul beszélő, amerikai családi vígjáték, 100 perc, 2011. Rendezte: Frank Coraci. Szereplők: Kevin James (Griffin Keyes), Rosario Dawson (Kate), Leslie Bibb (Stephanie), Donnie Wahlberg (Shane), Ken Jeong (Venom), Joe Rogan (Gale), Nat Faxon (Dave), Steffiana De La Cruz (Robin). Forgalmazó: Intercom.Hazai premier: július 21.

Bio

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik