Kultúra

Indul a debreceni Campus Fesztivál

A szerdán kezdődő fesztivál egyik legnagyobb buliját várhatóan az osztrák Parov Stelar Band adja.

A nu-jazz markáns képviselője mellett meghívást kapott a Dél-Amerikából érkező, a skát a latin rockkal és hagyományos dél-amerikai műfajokkal keverő venezuelai Désorden Publicó, valamint a punkból, a skából, a reggae-ből táplálkozó, latinos elemekkel teli rock and rollt játszó argentin Argies is. Nagy-Britannia is több fellépővel képviselteti magát: zenél majd a Moving Fusion és a Metrik, a rave és a keményvonalas electro keverékét hozza a Hostage, de ott lesz az ambient-house műfajt képviselő dj, Chris Coco is.

A közönség találkozhat a magyar könnyűzenei élet kedvenceivel is: fellép a Subscribe, a Quimby, az Irie Maffia és Deák Bill Gyula, a Csík Zenekar Presser Gáborral és Lovasi Andrással, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, a Biorobot Unplugged Bérczesi Róberttel, valamint a Dresch Quartet.

Az ötnapos rendezvényen több mint negyven helyi produkció is bemutatkozik, például a PG Csoport, a Hangtapasz, a Wyrfarkas, a Skafunderz, a Lux Együttes és Felkai Miklós, Dr. Valter, valamint a Premier Plan. A fesztivál nagyszínpados zárókoncertjét is egy debreceni együttes, a Tankcsapda adja.

Július 20. és 24. között több mint 200 fellépő műsorát láthatja összesen hét színpadon a debreceni Nagyerdőn a közönség. Lesz Dumaszínház is, ahol Kőhalmi Zoltán, Kiss Ádám, Mogács Dániel és Beliczai Balázs mellett két debreceni stand-up komikus – Bruti, valamint az idén Karinthy-gyűrűvel kitüntetett Hadházi László – is fellép.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik