Kultúra

A kis Coltrane és a nagy Boris [heti koncertajánló]

Kis lélegzetvételhez jutunk a nagy nyári koncert- és partidömpingben, de ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek jó programok a héten.

THE NEW YORK SKA-JAZZ ENSEMBLE (USA)
Budapest, A38 Hajó, július 18. 20h

A ska népszerű képviselői közül néhányan már nyugodtan folyamodhatnának magyar állampolgárságért, és könnyen lehet, hogy turistáknak is tudnának útbaigazítást adni a nagyobb városokban, annyit járnak ide. Ilyen csapat a New York Ska-Jazz Ensemble is, de újabb fővárosi fellépésüknek így is csak örülni lehet, pláne mivel a belépő is jelképes.

Belépő: 500 Ft
NYSJE a Myspace-en

RAVI COLTRANE QUARTET (USA)
Budapest Jazz Club, július 18. 21h

Ravi Coltrane apja a jazzlegenda, John Coltrane, anyja a neves zongorista, Alice Coltrane volt, nevét Ravi Shankar után kapta, unokatestvére pedig a híres producer-DJ, Flying Lotus. Hogy, hogy nem, belőle sem tengerbiológus vagy virágkötő lett, hanem népszerű szaxofonista, aki 1998 óta már öt lemezt adott ki, emellett producerként is sikeres, és zenélt Branford Marsalis, Stanley Clarke, valamint Carlos Santana oldalán is. Hazánkba saját kvartettje élén, régi dalai mellett néhány vadonatúj kompozícióval érkezik.

Belépő: 6400 Ft
Ravi Coltrane a Myspace-en

CAMPUS FESZTIVÁL
Debrecen, Nagyerdő, július 20-24.

Nem maradunk fesztivál nélkül természetesen ezen a héten sem. Most a debreceni Campus a soros, ahol magyar részről a We Plants Are Happy Plantstől a Nemjucin és a Nyughatatlan nevű Johnny Cash tribute-zenekaron át a Tankcsapdáig tart a fellépők köre, külföldről pedig olyan együttesek és előadók érkeznek, mint az argentin Argies vagy a venezuelai Desorden Público. Sátrat szegezz, irány Debrecen.

Belépő: bérlet 12 500 (online 9200), napijegy elővételben 4500 (online 3600), a helyszínen 4900 Ft
Részletes program

MONO (J), RED SPAROWES (USA)
Budapest, A38 Hajó, július 21. 18:30

Elképesztő mennyiségű posztrock-zenekar érkezett Budapestre az elmúlt hetekben, és a menetnek még mindig nincs vége. A lista most két újabb névvel, a Japánból érkező, másodszor hazánkba látogató Monóval és az Isis-hoz is köthető amerikai Red Sparowes-zal bővül, amelyek egyaránt instrumentális zenét játszanak, és egyaránt a műfaj legnépszerűbb képviselői közé tartoznak.

Belépő: elővételben 4000, a koncert napján 4500 Ft
Mono a Myspace-en
Red Sparowes a Myspace-en

BORIS (J)
Budapest, Dürer-kert, július 22. 21h

Másnap pedig rögtön lehet sorban állni a repetáért is, amit egy újabb japán zenekar, a Boris oszt a Dürer-kertben – bár jobb ezt a koncertet teljesen külön kezelni, a csaknem két évtizedes múltra visszatekintő banda ugyanis egy különálló intézmény a rockzenében, amely a drone-tól a sludge-on, a stoneren és az ambienten keresztül a hardcore-ig és a popzenéig számos stílusban alkotott már nagyot. Hogy ezúttal épp mit nyom majd a csapat, az kérdéses, de hogy nagyot fog ütni a buli, az szinte biztos.

Belépő: elővételben 2900, a koncert napján 3900 Ft
Boris a Myspace-en

ROBOT KOCH (D)
Budapest, A38 Hajó, július 23. 22h

A Jahcoozi és a The Tape nevű zenekarokban is érdekelt német hiphop-előadó, Robot Koch most szólóban látogat el hozzánk, hogy kemény ütemeivel megfeszegesse egy kicsit az A38 illesztékeit. Nem teljesen egyedül recsegteti azonban majd a hajót, ugyanis vele tartanak belga kollégái, a Herrmutt Lobby tagjai, és néhány hazai szereplő is csatlakozik hozzájuk, mint például Cadik vagy Mr. Masters.

Belépő: elővételben 1300, a fellépés napján 1600 Ft
Robot Koch a Myspace-en

Ajánlott videó

Olvasói sztorik