Kultúra

A tévében szombaton: bonyadalmak a rablás, a szerelem és a foci körül

A világegyetem szerkezetétől a futball-labda fizikájáig jutunk ma el, miközben sztárok kerülnek kisebb-nagyobb csávákba.

A hétvégi kiruccanások idején hajlamosak vagyunk átlépni a sebességhatárt. Ezért is indokolt, hogy a Szélsőséges világegyetem sorozatból a sebesség epizódot ajánljuk a kedves nézők figyelmébe, hisz ez a sebesség jelentőségére hívja fel a figyelmet – univerzumunkban csak a sebességen múlik, hogy mit és hogy látunk. Pontosabban és részletesebben lásd 21:00-tól a National Geographicon.

Akit a sebesség helyett a poénok érdekelnek, sztárokkal pöttyözve megkaphatja őket. Valóságos Rablós tévedések vígjátéka a Balhé című film, amelyben francia betörők átruccannak Amerikába egy tuti balhéra, de annyira sikerül elbaltázni a dolgot, hogy végül a lehető legrosszabb helyre törnek be. Mindezt pedig Gerard Depardieu, Harvey Keitel és Johnny Hallyday előadásában láthatjuk 21:00-tól a Coolon. 

Kevin Smith most sem lacafacázott, csak csinált egy szimpla történetet a korosztálya hangvételével és problémáival. Mert 1997-ben Amerikában még kardinális kérdés volt, hogy mi a pálya akkor, ha a lány, akit szeretnék a batánőmmé tenni, hajlik a dologra, de amúgy leszbikus? Ráadásul a múltjában is voltak sötét foltok? Jó, ez valószínűleg ma is kardinális kérdés, tán csak romantikus drámát nem csinálna belőle egy amerikai függetlenfilmes. Ez azonban elkészült a két képtregényrajzolóról (Ben Affleck, Jason Lee) meg az öntörvényű csajról (Loey Lauren Adams), aki azonban nem is annyira bizarr. No meg persze a szöveg-cunamit produkáló Jay és a néma Bob is ott lesz, amikor itt az ideje (hogy Affleck jó barátjáról, Matt Damonról már ne is beszéljünk). Képtelen képregény, 23:25, RTL Klub

Megvan a véleményem arról, ha valaki egy David Schwimmer főszerepelte film címét Rosszbarátokra fordítja, de ettől függetlenül ez egy jó címfordtás. Mivel tényleg arról van szó a filmben, hogy David, azaz Charlie egy napot bír eltölteni új munkahelyén, majd kirúgják. Erre betársul egy szélhámos társasághoz, ami nemcsak azért érdekes, mert Charlie felesége rendőr, hanem azért is, mert a megzsarolandó férfi az első tlaálkozás alkalmával elpatkol. Na, erre kéne a kis társaságnak gombot varrnia. Igazi vígjáték szombat éjjelre 23:45-re a TV2-n.

Aki pedig még vár valami sportosat az éjszakától, az, hát igen, de ha nem azt, akkor biztos az Argentína-Uruguay Copa América negyeddöntőt. Argentína csak nehezen jutott tovább, Messi szenved, a kisebb csapatok pedig közismerten harcosak a Copán. Úgyhogy bizonyosan egy éles, technikás, küzdős meccset látunk majd 0:00-s kezdéssel a sport1-en.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik