Kultúra

Kitelepült a strandra a siófoki könyvtár

A siófoki strandra látogató vendégek nyár végéig ingyen kölcsönözhetnek könyveket a mintegy ezerpéldányos strandkönyvtárból.

A Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet könyvtárának munkatársai a hely szellemének megfelelően elsősorban könnyed strandolvasmányokkal – egyebek közt krimikkel, kaland- és szerelmesregényekkel – készültek a szezonra.

A strandkönyvtárból ingyenesen és önkiszolgáló módon – egy tematikus “könyvtükör” alapján – lehet kölcsönözni és helyben olvasni. Az üzemeltetők bíznak abban, hogy a vendégek közül mindenki rendeltetésszerűen használja majd a könyveket, és olvasás után visszateszi azokat a helyére.

A siófoki strandon található Coke klubban tavaly nyáron rendeztek be először könyvsarkot, és a szervezők meglepődtek annak népszerűségén. Mivel a látogatók egész nyáron alig pár kötetet mulasztottak el visszatenni a helyére, úgy gondolták, hogy a klub közönsége megérett egy még színvonalasabb könyvkínálatra.

Kovács Emőke, a BRTK Könyvtár igazgatója szerint már jó ideje dolgoznak azon, hogy minél több fiatallal megismertessék az olvasás örömét. Nem ciki a könyvtár címmel indítottak programot, ennek szerves része a strandra való kitelepülés is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik