Kultúra

A tévében: Turay Ida, egy meleg pár és kungfu

Turay Ida közel 40 év után játszott ugyanabban a darabban, és a legegzotikusabb nevű magyar újságíró is érkezik.

Először is elnézést kell kérnem, tegnap összezsúfoltam a wimbledoni elődöntőket, csak a nőiek mentek le, és ma következnek a férfiak, nem isméltem magam, csak a rend kedvéért: Tsonga-Djokovics, Murray-Nadal, 14:00, sport1.

Turay Ida nagy szerepe volt 1949-ben a Janika, amelyben Gizi, a színésznő fiúszerepet kap, és otthon próbálva hirtelen rányit 13 éve nem látott férje, akivel Gizi elkezdi a Janika-játékot. A hálás szerepet ezúttal Udvaros Dorottya kapta még valamikor a 80-as évek végén, és egy kisebb szerepet az akkor még mindig üde Turay Ida is kapott benne. Meg Bajor Imre. 20:10, m1.

Jellegzetes 70-es évekbeli film az Őrült nők ketrece, Edouard Molinaro vígjátéka, melyben Armand és Albert, egy meleg, középkorú pár éli életét, ám egy nap fiuk nősülési tervekkel érkezik haza. A kiszemelt lány szüleit vendégül kell látni, de a kedves mama és papa a város legkonzervatívabb házaspárja. Úgyhogy muszáj lesz kitalálni valamit, hogy Armand és Albert le ne bukjon. Ugo Tognazzi és Michel Serrault egyik híres filmje 21:00-tól a Filmmúzeumon.

Igazi posztmodern őrület, mint Stephen Chow maga A pofonok földje. Egy lepattant külvárosi utca egy ideig csak a főbérlő néni terrorjától szenved, de rövidesen a szervezett bűnözés egyik zord csapata is rátenné a kezét a nyilvánvalóan ígéretes vidékre. Még jó, hogy a helyiek maguk sem most jöttek le a falvédőről, értsd, kitör a balhé. Igazi kínai operai hagyományok, játékos stilizáció, hongkongi humor és akrobatikus akciójelenetek. 22:15, TV2

A Záróra fiataloknak adásában Al Ghaoui Hesna újságíró lesz a vendég, akitől a Híradóban és dokumentumfilmekben kaphattunk képet háborús övezetekből, Afrikáról, a világ boldogtalanabb vidékeiről. Veiszer Alinda fog vele fiatalosan elbeszélgetni. 0:10, m1.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik