Kultúra

Heti filmpremierek

Gördeszkás fiatalok egy reménytelen porfészekben, robotok a Holdon, Tom Hanksnek Julia Roberts retorikát oktat - ez a heti kínálat.

Tilva Ros

Egy lepukkant délszerb városban, ahol a rézbánya már rég megszűnt működni, mit csináljanak a helybéli fiatalok? Ha kilátásuk nincs is sok – elmenni lehet ezerrel -, megmártóznak a kilátástalanságban. A netgeneráció tagjaiként tipikus Jackass-próbatételeket eszelnek ki a gördeszkát még az ágyba is magukkal vivő fiúk-lányok, aminek részleteibe a szerb nép leleményességét ismerve jobb nem belegondolni. Ráadásul még egy romantikus szál is helyet követel magának a történetben, hogy igazán a lényegről essen szó – hisz vajon a csekkekkel küszködő, bérből és fizetésből élő középpolgár van közelebb a lét középpontjához, vagy ezek a belevaló legények a senkiföldjén? A film a Magyarhangya független filmforgalmazó utolsó bemutatója a hangyaPASS#01 sorozatán belül, ami azt is jelenti, eldől, hogy folytatódik tovább a hangyázás. A film az országban csak egyszer, 28-án, kedd este 8-kor látható!


Larry Crowne

Amerika utolsó évei nem a menedzseres sikersztorikról szólnak, a szegényebb és szerencsétlenebb rétegek viszont szépen gyarapodtak. Róluk és részben nekik szól ez a film, melyre sikerült Tom Hankset és Julia Robertset összeterelni. A hpermarketből kirúgott Larry beiratkozik a főiskolára, ahol elég közel kerül a retorikatanárnőhöz, és ennek lesz folytatása – dióhéjban ennyi a történet, de a lényeg a részletekben van. Amiért Tom Hanks mellett az a Nia Vardalos felel, akinek a Bazi nagy görög lagzija már egyszer meghódította Magyarországot. Nem lesz tehát hiány fura figurákból (mibe, hogy görög is lesz köztük), humorból meg persze romantikából, emberségből – elképzelhető, hogy ez a film lesz az idei nyár Mamma Miá!-ja, Másnaposokja, azaz váratlan közönségsikere.

Transformers 3.

Lassan brazil szappanopera lesz Michael Bay filmeposzából, az új rész mindenestere már a 3D bűvöletében született, bár Bay ódzkodott IMAX-kamerákkal dolgozni. A robotok története most az 1961-es holdra szállásig nyúl vissza, a nagy összeesküvések rajongói most persze a homlokukra csapnak, persze, az a 20 perces műszaki hiba nyilván arra kellett, hogy Armstrongék átruccanjanak egy transformer-űrhajó megkukkolására a Hold sötét oldalára. A 195 milliós filmbe visszatér Shia LaBeouf, ezenkívül John Turturro, John Malkovich, Francis McDormand is látható lesz, ellentétben az egyik leglátványosabb speciális effekt Megan Foxszal, akit egy angol modell, egy fehérneműmárka arca, azaz teste, Rosie Huntington-Whiteley helyettesít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik