Kultúra

Visszakövetelték jegyük árát az új Brad Pitt-film nézői

Egy amerikai moziban túl unalmasnak találták Az élet fáját. A film Cannes-ban díjat nyert, Magyarországon be se mutatják.

Az Connecticut állambeli Stamford város mozija visszautasítja a csalódott nézők kérését, akik túl unalmasnak találták Terrence Malick rendező legújabb filmjét, és visszakövetelték a mozijegyük árát. A mozi dolgozói egy feliratot helyeztek el a kijárat előtt arról, hogy nincs visszafizetési kötelezettségük, ugyanakkor arra buzdítanak mindenkit, hogy tájékozódjon arról, mi vár rá a filmben, mielőtt megveszi a jegyét az előadásra.

Az esettel kapcsolatban a stamfordi Avon mozi egy kis ismertetővel is szolgált a nézők tájékoztatására:

“Reagálva azokra a visszajelzésekre, amelyeket a múlt hétvégén különböző nézőktől kaptunk, szeretnénk emlékeztetni Önöket, hogy Az élet fája (The Tree Of Life) egyedi látványvilággal készült, mély filozófiai mondanivalót hordozó szerzői film, amely nem a hagyományos történetmesélés elve szerint készült.”

Az Élet fája című filmben Brad Pitt és Sean Penn is játszik. A film a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2011-ben megkapta a legjobb filmnek járó Arany Pálmát, ám több országban, például Magyarországon egyelőre nem láthatják a mozinézők. Ennek oka, hogy a film forgalmazója a vetítések költségei és a várható bevétel megbecslése után úgy gondolta, hogy a film forgalmazása nagy valószínűséggel veszteséges lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik