Kultúra

Invázió lesz [heti koncertajánló]

A szúnyogok helyett a zenekarok és az énekesek rajzanak. Ringo Starr, Sting, Seal, metálbandák és fesztiválok – lesz minden szinten szinte minden.

HATEBREED (USA), DEATH BY STEREO (USA)
Budapest, Dürer-kert, június 27. 19h

Egy ideje viszonylag csendes az egyébként nagyon is hangos hardcore-t játszó Hatebreed, főleg ha innen Magyarországról fülel az ember, hiszen túl azon, hogy 2009 óta nem adott ki lemezt, nálunk 2007 óta nem is lépett fel a brigád. Most azonban – derült égből csap oda a legjobban a villám – minden előzmény nélkül jönnek, és összefoglalják egyszerű, de hatékony riffekből álló életművüket a Dürer-kertben, segéderőnek pedig hozzák magukkal a Death by Stereót is.

Belépő: elővételben 5500, a koncert napján 6000 Ft
Hatebreed a Myspace-en

GASTROBLUES FESZTIVÁL
Paks, június 27-július 3.

Bár igazán hétvégére pörög fel, már hétfőn kezdetét veszi a hagyományos paksi Gastroblues Fesztivál, amely a kulináris élvezetek rajongói mellett idén is a klasszikus rock- és blueszene híveinek kínál kitűnő programokat. A buli legnagyobb sztárvendége ezúttal a Deep Purple-ből kivált billentyűs, Jon Lord és blueszenekara lesz, de jön az Animals & Friends is, és persze a legnagyobb hazai nevek is megjelennek.

Belépő: naponta és helyszínenként változó
Részletes program

RINGO STARR AND HIS ALL STARR BAND (UK)
Papp László Budapest Sportaréna, június 28. 20h

A könnyűzene elmúlt fél évszázadának négy legfontosabb alakja közül kettőt van még esélyünk élőben látni. Hogy Paul McCartney eljön-e hozzánk, az kérdés, a másik élő Beatles-tagra, Ringo Starra viszont nem kell tovább várni, ő ugyanis kedden a Sportarénában lép fel zenekarával. Tekintve, hogy arról az emberről beszélünk, aki elénekelte a With a Little Help from My Friendset, és megírta az Octopus’s Gardent, meg dobolt az I Saw Her Standing There-ben és a Come Togetherben, ez az a koncert, amihez tényleg nincs mit hozzáfűzni.

Belépő: 12 900-16 900 Ft

CORROSION OF CONFORMITY (USA)
Budapest, Dürer-kert, június 28. 20h

A Corrosion of Conformity kis túlzással annyi felállásban és annyi stílusban dolgozott, ahány lemeze megjelent, és az igazán kemény ebben az, hogy a hardcore-tól a crossover thrashen át a southern metalig mindenben nagyot alkotott. Na meg persze az, hogy a tagok tudnak olyat csinálni, mint most: miközben a kései southern-korszak felállást is elevennek tekintik, újjáalakították az 1985-ös, thrashes Animosityt rögzítő C.O.C.-t, és mielőtt felvesznek így egy lemezt, nyomnak egy turnét is, ami most kedden hazánkat is érinti.

Belépő: elővételben 3800, a helyszínen 4500 Ft
Corrosion of Conformity a Myspace-en

BLACK LABEL SOCIETY (USA)
Budapest, Petőfi Csarnok, június 29. 20h

Ozzy Osbourne gitárosának lenni különleges megtiszteltetés, Zakk Wylde pedig a maréknyi arra érdemes zenész közül a leghosszabb ideig töltötte be ezt a posztot – most azonban, hogy végre eljön Budapestre is, nem ezért kell várni, hanem azért, mert előéletétől függetlenül saját zenekara, a Black Label Society élén is bizonyítja, hogy nagyformátumú metálzenész. A sörpusztító életvitelről ugyan egészségügyi okokból lemondott, de a gitár még mindig mocsokmód dohog és danol a kezében, úgyhogy húzós estére lehet készülni.

Belépő: elővételben 7900, a koncert napján 8900 Ft
Black Label Society a Myspace-en

VOLT FESZTIVÁL
Sopron, június 29-július 2.

E héten is leadjuk az utolsó figyelmeztetést: a korábban már ajánlott VOLT fesztivál szerdán kezdetét veszi, és szombat éjszakáig nem is áll meg. A My Chemical Romance-től és a Thirty Seconds to Marstól a Monster Magneten át Mobyig és a Nouvelle Vague-ig minden fellépő készen áll, úgyhogy kezdjünk el szedelőzködni mi is.

Belépő: napijegy 9990, bérlet 25 000 Ft
Részletes program

STING (UK)
Papp László Budapest Sportaréna, június 30. 20h

Sting már a második kört futja nagy sikerű szimfonikus turnéjával, és hozzánk is elhozza még egyszer a produkciót – ráadásul ezúttal a londoni királyi filharmonikusok helyett a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri majd. Nekünk már a múltkor is tetszett http://24.hu/zene/2010/11/07/orjongo-telthaz-bohockodo-szimfonikusok—sting-budapesten/ a dolog, úgyhogy természetesen ezt a mostani koncertet is csak ajánlani tudjuk.

Belépő: 9900-29 900 Ft

SEAL (UK)
Papp László Budapest Sportaréna, július 3. 20h

Még a hét utolsó napjára is jut sztárvendég az Arénába Seal személyében. Az énekes Stinghez hasonlóan gyakran jár Magyarországra, tavaly például Pécsett is fellépett, de nem ok nélkül jön megint, hiszen előző látogatása óta megjelent új nagylemeze, a Commitment, amit nyilván be is kell mutatni. Persze új album ide vagy oda, a koncerten minden bizonnyal elhangzik majd a Crazy és a Kiss from a Rose is, úgyhogy aggodalomra semmi ok.

Belépő: 7500-19 000 Ft

Ajánlott videó

Olvasói sztorik