Kultúra

Alföldi sikerei a színházi fesztiválon

A Nemzeti Színház igazgatójának rendezése kapta a legjobb előadás díját Pécsett. A Nemzeti összesen hat díjat gyűjtött be.

Kapcsolódó cikkek

A vasárnap véget ért Pécsi Országos Színházi Találkozó zsűrije a Nemzeti Színház előadását, Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című színművét ítélte a legjobbnak Alföldi Róbert rendezésében.

A legjobb rendezés díját Mohácsi János Parasztoperája (Pécsi Nemzeti Színház) kapta.

A Vadászjelenetek… a közönségzsűri elismerését is megkapta. A darab a második világháború után játszódik, és témája a kirekesztés, gyűlölködés: a börtönviselt Abramot, aki saját elfogadtatásáért küzd, Stohl András alakítja benne. Alföldi Róbert rendező az Index.hu-nak azt nyilatkozta róla, hogy “ez a darab arról szól, hogyan kerülünk bele olyan helyzetekbe, amelyekről nem gondoljuk, hogy benne vagyunk.” 

A XI. POSZT-on 15 versenyelőadást és további 130 kísérőprogramot tartottak. A magyar színházi életre jellemző szakmai széthúzás az eseményen is megnyilvánult, hiszen az Index.hu beszámolója szerint a  debreceni Csokonai Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila az általa rendezett Mesés férfiak szárnyakkal című előadást ért kritika után egy széket felrúgva távozott a helyszínről. Vidnyánszky így nem volt jelen akkor, amikor előadása elnyerte a legjobb látványvilágért járó díjat.

Az összes díjazott névsora megtekinthető itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik