Kultúra

AE Bizottság-relikviákat keres a Műcsarnok

A Műcsarnok előkészítés alatt álló kiállításához hangfelvételeket, videókat, fotókat, plakátokat és más relikviákat keresnek a szervezők.

A hetvenes-nyolcvanas évek alternatív kultúráját bemutató kiállításához a Műcsarnok olyan tárgyi emlékeket keres, amelyek a mára legendává vált Albert Einstein Bizottság nevű zenekar koncertjeihez, turnéihoz kapcsolódnak. A kiállítás szervezői hangfelvételeket, videofilmeket, fényképeket, plakátokat, meghívókat, újsághirdetéseket és más tárgyakat is várnak. (Aki tehát a birtokában lévő relikviát szívesen kölcsönadná a kiállításra vagy a katalógushoz, az a titkarsag@mucsarnok.hu címen vagy személyesen a Műcsarnok titkárságán jelentkezhet.)

“A szentendrei művészek zenei tevékenysége révén nem pusztán zenei, hanem a kifejezés eredeti értelmében vett képzőművészeti események jöttek létre. Ennek retrospektív megjelenítése a kiállítás. Nem retró, hanem korszerű, 2011-ben érvényes értelmezése a művészeti rendszerkritikának”, írja a Műcsarnok a szeptemberben nyíló kiállításról.

Egyik jellegzetes számuk:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik