Kultúra

A fesztiválok átveszik a hatalmat [heti koncertajánló]

Néhány jó koncert is jut a hétre, de a főszerep már országszerte a fesztiváloké.

BOYSETSFIRE (USA)
Budapest, A38 Hajó, június 14. 19:30

A Boysetsfire a 2000-es évek egyik legérdekesebb és legizgalmasabb poszthardcore-bandája volt 24 karátos énekdallamokkal és erőteljes politikai üzenettel felvértezett, egyedi hangvételű számai révén – négy évvel ezelőtt azonban a zenészek váratlanul szétszéledtek. Hogy a karrierjükre ez jó vagy rossz hatást gyakorolt, azt most még nem lehet tudni, az viszont már biztos, hogy újjáalakuló turnéjuk kedden hazánkba is eljut, úgyhogy spekulálgatás helyett egyelőre örüljünk a régi slágereknek. Előzenekar az amerikai Letlive és a holland Antillectual.

Belépő: elővételben 3900, a koncert napján 4900 Ft
Boysetsfire a Myspace-en

17. KARASNA ÖBÖL-FESZTIVÁL
Pilismarót, Duna-part, június 16-19.

Nagyra nőtt a korábban két színpadon zajló Karasna Öböl-fesztivál: a buli idén már négy pódiumon zajlik majd a Duna-kanyarban, és ez az expanzió a fellépők lajstromán is meglátszik. Mindannyiukat felsorolni nincs is hely, úgyhogy csak néhány nevet dobunk be étvágygerjesztőnek: Magashegyi Underground, Belga, PASO, 30Y, HS7, PUF, Depresszió, Deák Bill Blues Band, Junkies, Alvin és a Mókusok, Wackor – innentől pedig tessék tovább böngészni a részletes programot.

Belépő: bérlet elővételben 5000, a helyszínen 6000, napijegy elővételben 2500, a helyszínen 3000 Ft
Részletes program

GOLD PANDA (UK), MOUNT KIMBIE (UK)
Budapest, A38 Hajó, június 17. 23h

Folytatódik, és ismét rászolgál a nevére a tavaly év végén a Caribou budapesti fellépésével indult Selected Sounds programsorozat: a helyszín ezúttal az A38, a válogatott hangokat pedig az elektronikus zenét keleti hatásokkal keverő DJ, Gold Panda, és a magát a „poszt-dubstep” skatulyába helyező Mount Kimbie duó szolgáltatja majd. Rajtuk kívül ráadásul feltűnik még hazai részről Fine Cut Bodies, c0p és Nitelight is, úgyhogy hosszú és tartalmas éjszakára számíthat mindenki, aki megjelenik.

Belépő: elővételben 2500, utána 3000 Ft
Gold Panda a Myspace-en
Mount Kimbie a Myspace-en

VILÁGVELEJE NYÁR
Budapest, Orczy-park, június 17-18.

Újabb könnyed nyári fesztivállal gazdagodik a főváros. A VilágVeleje Nyár kétnapos hétvégi buli, helyszíne pedig Budapest egyik legszebb parkja, a körülmények tehát optimálisak – és a fellépők is jól lettek megválogatva. A prímet két rég nem látott csapat, a fővárosba fél év után visszatérő Tankcsapda, illetve a négy év szünetet követően előkerülő Hiperkarma viszi, és a többiekben is nehéz lesz csalódni, hiszen olyan bandákat lehet majd még látni, mint a Mystery Gang, a 30Y, a Stereomilk vagy a PUF.

Belépő: napijegyek elővételben 3400, a helyszínen 3900 Ft-ért
Részletes program

SZÁZHALOMBATTAI IFJÚSÁGI FESZTIVÁL
Százhalombatta, Szent István tér, június 17-18.

Megy a buli mindeközben Százhalombattán is, méghozzá ingyen. A hagyományos Ifjúsági Napok keretében egyrészt fiatal helyi zenekarok mutatkoznak be (őket mindkét nap lehet majd látni-hallani), másrészt ismert nevek is felbukkannak: 18-án gyors egymásutánban színpadra lép a Punnany Massif, Copy Con és a Vad Fruttik is – közben pedig (bár nem ide tartozik, de egyáltalán nem mellesleg) még Mogács Dániel is megjelenik majd.

Belépő: ingyenes
Részletes program

SÉTATÉR FESZTIVÁL
Pécs, Szent István tér, június 18-26.

A főváros V. és IX. kerülete, valamint Százhalombatta után Pécs is előrukkol a maga ingyenes nyári programsorozatával: a népszerű Sétatér egy hétre kellemesen felbolydul, és folyamatos műsorral várja az arra járókat. A kínálatban más egyebek mellett természetesen számos koncert is akad: a fellépők között ott találjuk Rúzsa Magdit, a 30Y-t, a Kalákát és a Mitsourát is.

Belépő: ingyenes
Részletes program

Ajánlott videó

Olvasói sztorik