Kultúra

Olcsón is meg lehet oldani [heti koncertajánló]

Japán dobosok kezdik, norvég multiinstrumentalisták zárják a hetet – és rengeteg lesz az ingyenes buli.

GOCOO (J)
Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, június 7. 20:30

Az 1997-ben alakult, 11 tagot számláló Gocoo nem hagyományos taiko-együttes: az ő előadásaikban a tradicionális japán dobolás nyugati hatásokkal keveredik, és a showelemekkel sem spórolnak, így a fellépéseiken a ritmusok mellett a látvány is fontos szerepet kap. A Mátrix-trilógia második és harmadik részének filmzenealbumán is feltűnt, és hazánkban is többször megfordult zenekar ezúttal a Margit-szigeten koncertezik.

Belépő: 3900-8400 Ft

TILOS MARATON
Budapest, Dürer-kert, június 8-15.

A Tilos Rádió évenként megrendezésre kerülő zenés maratonja egy jól bejáratott rendezvény, idén azonban van egy különleges apropója is: húszéves a házigazda. Az egyhetes ünneplés során természetesen szinte minden stílus megszólal majd, amit a rádió maga is játszik: a fellépők sora a Puszitól a Bardón és az AMD-n át a Korai Örömig tart. Figyelem, a bulik nagy része matinéidőpontban, délután négykor kezdődik.

Belépő: ingyenes
Részletes program

PANNÓNIA FESZTIVÁL
Várpalota, június 9-13.

A bulival már foglalkoztunk külön ajánló keretében is, ez tehát csak egy utolsó figyelmeztetés: csütörtökön startol a várpalotai hepaj, méghozzá rögtön a legnagyobb sztárfellépővel, a Twisted Sisterrel. Ennek ellenére nem lesz gond a hátralévő három nappal sem, hiszen végig sorjáznak majd a hazai közönségkedvencek Kowalskyéktól a PASO-n át a HS7-ig.

Belépő: három-, négy- és ötnapos bérletek 4500/5500/6500 Ft-ért
Részletes program

FERENCVÁROSI FESZTIVÁL
Budapest, Bakáts tér, június 9-13.

Ahogyan múlt héten a csillebérci metálfesztivállal párhuzamosan a belváros bulizott, most a PAFE-vel egy időben zajlik a FEFE, azaz a Ferencvárosi Fesztivál. A zenés programokat a Bakáts téren tartják olyan fellépőkkel, mint a jazzt világzenével keverő örmény David Yengibarjan, a török Fatima Spar és osztrák kísérőzenekara, a Freedom Fries vagy a Muzsikás – de persze a kerület különböző pontjain számos más jellegű műsorra is sor kerül.

Belépő: ingyenes
Részletes program

RUSSIAN CIRCLES (USA)
Budapest, A38 Hajó (tetőterasz), június 10. 19h

A soraiban a kultikus Botch egyik tagját is ott tudó Russian Circles a posztrock/posztmetál zenekarok elitjéhez tartozik: átgondoltan épülő, mégis ösztönszerű instrumentális szerzeményei átlagon felüli színvonalat képviselnek. A hazánkban egyszer már bemutatkozott csapat ezúttal egy zenéjéhez igazán passzoló helyszínen, az A38 tetőteraszán ad koncertet, az előzenekar a Képzelt Város lesz.

Belépő: elővételben 1800, a koncert napján 2000 Ft
Russian Circles a Myspace-en

NEAL MORSE BAND (USA)
Budapest, Diesel, június 11. 20h

Neal Morse a Genesis karrierjét kicsiben megismétlő progrock zenekar, a Spock’s Beard Peter Gabrielje, azaz ő a kiugrott frontember, akinek a helyét a dobos vette át, míg maga ambiciózus szólóprojektbe kezdett. A Transatlantic nevű szupergruppban is érdekelt muzsikus ezúttal egy nyolctagú együttesel és vadonatúj lemezével, a Testimony 2-val érkezik hozzánk, de talán régi csapatától is elővesz pár számot.

Belépő: 6500 Ft
Neal Morse a Myspace-en

KATZENJAMMER (N)
Budapest, A38 Hajó, június 11.

A Nova Rock fesztiválról idén az egyik legkülönlegesebb fellépőt is sikerült átmenteni Budapestre a norvég Katzenjammer képében. A négy multiinstrumentalista lányból álló csapat hol érzékeny, hol gátlástalan, hol kabaréba illő, hol punkos, hol dallamos, hol pattogós, egyszóval nehezen kategorizálható, de könnyen szerethető zenét játszik, koncertjeik pedig híresen energikusak, úgyhogy a hajó valószínűleg durván fog imbolyogni a fellépésük alatt.

Belépő: ingyenes
Katzenjammer a Myspace-en

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik