Kultúra

Program Péter [heti ajánló]

Régi autók, könyvhét, polaroidherceg, rockfesztivál Egerben.

06.04-05. Bazári hangulat, SZABAD A VÁSÁR a hétvégén a margitszigeti Holdudvarban! A szabadtéri designpiacon negyven iparművész és kézműves várja portékáival az érdeklődőket. A színes kínálatban ruhák, ékszerek és egyéb kiegészítők, grafikák, fotók, lakberendezési tárgyak és játékok szerepelnek. A gyerekek kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, aláfestésül kellemes zene szolgál.
Részletek itt.

06.03-05. Egy időben, egy helyen egyszerre két kulináris fesztivál helyszíne lesz a Millenáris. A DINING GUIDE FOOD SHOW-n kezdetét veszi Közép-Kelet-Európa legjobb éttermeinek versenye, a BUDAI GOURMET FESZTIVÁL a magyar konyhaművészet élvonalát vonultatja fel. A gasztronómiai rendezvények a térség legnevesebb séfjeit, szakembereit és ínyenceit hozzák el Budapestre. Főzőbemutatók, kóstolók színesítik programot. A Blogkóstolón például Magyarország legnépszerűbb gasztrobloggerei főznek az ínyenc közönségnek
Részletek itt.

06.02-11. A film és zene szerelmeseinek ismét Szombathelyen, a MEDIAWAVE fesztiválon a helye. 73 fesztiválfilmen túl világhírű rendezőkkel és színészekkel találkozhatnak. Itt lesz Isabelle Huppert, a Különleges bánásmód sztárja, de érkeznek rendezők és színészek Iránból, Tajwanból, Izraelből is. A zenei program sztárfellépője Baba Zula, egy orientál dub formáció Törökországból és a varázslatos hangú Andreya Triana Angliából. A hazai sztárok közül itt zenél Ferenczi György és a Rackajam. Kísérő rendezvényként a szombathelyi Fő téren Bor- és Pálinkafesztivál vár mindenkit kézműves vásárral, zenei programokkal, és deszka hungaricával, azaz zsíros kenyérrel. A Képtárban kiállítás és performance. 
Részletek itt.

06.04. Veterán autók hozzák el a nyarat a Balatonra! A BALATON CLASSIC – RAMADA GRAND PRIX-n 80 oldtimer versenyez egymással az elsőségért. A mezőny Balatonalmádi főteréről indul. A kb. kétszáz kilométeres Balaton-felvidéki túra a Káli medence és Veszprém, Tihany, Balatonfüred érintésével – visszatér Balatonalmádiba. A közúti verseny során száguldásról szó sem lehet. A közlekedési szabályok betartásával juthatnak el a veterán autósok egyik ellenőrző ponttól a másikig. Az útvonal az utolsó pillanatig titkos a versenyzők előtt. A nézők pedig közelről is megszemlélhetik a muzeális értékű automobilokat.
Részletek itt.

06.03-05. A lipótvárosi BELVÁROSI FESZTIVÁLon a hazai zenei paletta legjava koncertezik, miközben kulturális és gyermekprogramok színesítik az amúgy sem gyenge felhozatalt. Itt lesz Lajkó Félix, Tabáni István, Halász Judit, az Irie Maffia és még sokan mások.
Részletek itt.

06.04. Az EGRI ROCKFESZTIVÁLon a Szépasszony-völgyben első osztályú rockzenekarok lépnek fel! Holtidő, Psychogang, Subscribe és társaik a Szabadtéri Színpadon.
Részletek itt.

06.04-05. KÁRPÁT-MEDENCEI BORÁSZOK TALÁLKOZÓJA lesz a budatétényi Rózsakertben. Kapunyitás 13 órakor. Fellépnek Bognár Szilvia és zenekara, a Csík Zenekar, Ferenczi György és a Rackajam, a Makám. A fellépő zenészek kora délutántól a helyszínen lesznek. Zenélnek, beszélgetnek és együtt kóstolnak borászokkal és látogatókkal.
Részletek itt.

06.02-06. Az ÜNNEPI KÖNYVHÉT központi helyszínén, a Vörösmarty téren két színpadon zajlanak a könyvekkel kapcsolatos pódiumbeszélgetések és koncertek. Szombat este ismét lesz KÖNYVEK ÉJSZAKÁJA, amire a kiadók a hagyományostól eltérő programokkal készülnek. Neves szerzők beszélgetnek majd a rajongókkal kötetlenül, lesz utcabál, Gryllus Vilmos-koncert gyerekeknek, illetve Bródy János felnőtteknek.
Részletek itt.

07.31-ig POP CITY TRASH címmel Hubertus von Hohenlohe, a „Polaroidherceg” fotói láthatók a Magyar Nemzeti Múzeumban. Barátjától, Andy Warhol-tól kapta a Polaroidherceg becenevet a sportolóként és zenészként is ismert főúr. Művészi képeit galériák, múzeumok állítják ki, reklámfotósként pedig a divatvilág legnagyobbjaitól kapott megbízásokat. Képei ikonikus erővel bírnak. Egyedi látásmódú fotóin tetten érhető Andy Warhol és Roy Lichtenstein pop-art munkáinak hatása. Alkotásai egyszerre árulkodnak gyermeki naivitásról és a mindennapok esztétikája iránti rajongásról.
Részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik