Kultúra

Kemény napok Csillebércen

Június 3-án pénteken nyitja meg kapuit az ország legnagyobb metálfesztiválja, a csillebérci Metalfest Open Air.

A hazánkban másodszor megrendezésre kerülő háromnapos eseményre a világ 19 országából 65 fellépő érkezik, akik a kemény zenék szinte összes ágát lefedik: a klasszikus heavy metalt játszó Saxontól a dalaiban az ír népzene elemeit is felhasználó Primordial-en és a dallamos death metal színtérről ismert Arch Enemy-n át a thrash metal nagy német triumvirátusához tartozó Kreatorig mindenféle csapat felbukkan majd.

A kínálatból természetesen nem hiányoznak az olyan underground zenekarok sem, mint a kanadai Voivod ex-énekese által alapított E-Force, vagy a shoegaze műfajt a black metallal keverő francia Alcest, és hazai együttesek is színpadra lépnek. Közülük az egyik legérdekesebbnek a Pokolgép koncertje ígérkezik, akikhez ezúttal csatlakozik majd a banda egyik dalát nemrég feldolgozó svéd Hammerfall néhány tagja is – de a doom metalt játszó Magma Rise és az újjáalakuló Stonehenge fellépése is nagy érdeklődésre tarthat számot a műfaj rajongói körében.

A kerítéssel körbevett, 46 hektáros fesztiválterületen már folyik a sátortáborok, infópultok, vendéglátó egységek és csomagmegőrzők kiépítése. A színpadok a tavalyi évhez hasonlóan fedettek lesznek, ami a körülményektől függetlenül biztosítja majd a zavartalan és biztonságos szórakozást, és a legfontosabb útvonalak borítása is biztosított. A fesztivál három napja alatt megközelítőleg 300 ember dolgozik majd a helyszínen azért, hogy mindenki felhőtlenül szórakozhasson. A zenekarokkal a látogatók személyesen is találkozhatnak, hiszen a legtöbb nemzetközi csapat szervezett keretek között is tart majd autogram-osztást.

Ennek tervezett menetrendje és a buli részletes programja a fesztivál weboldalán tekinthető meg, ahol a szállással, a közlekedéssel és számos egyéb fontos kérdéssel kapcsolatban is lehet információkat találni, valamint letölthető a térképes műsorfüzet is. A rendezvényre a bérletek elővételben 13 999, a helyszínen 14 999, a napijegyek elővételben 8999, a helyszínen 9999 forintba kerülnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik