Kultúra

Okos, ügyes – Fishing on Orfű negyedszer

Ha ez valami marketingelemzés lenne, nevezhetnénk a Fishing on Orfűt „dinamikusan fejlődő” fesztiválnak.

Minthogy azonban ez nem egy marketingelemzés, szerencsére nem kell ilyesmiről beszélni. Szerencsére, mert bár az idén negyedszer megrendezésre kerülő orfűi buli híre tényleg gyorsan terjed, és ennek megfelelően nyilván növekszik is a rendezvény, a legnagyobb előnye még mindig az, hogy tudatosan igyekszik barátságos és hangulatos maradni. Nincs persze baj a nagy fesztiválokkal sem, de olyanokból már láthatunk eleget, úgyhogy ez így egy okos koncepció. Főleg mivel az olyan kerülendő jelzők, mint a „festői környezet”, a „családias hangulat” és az „emberi lépték” a Fishing esetében nem fapadosságot jelentenek.

Mire lehet tehát számítani? Nos, adott négy színpad, rajtuk egy csomó magyar zenekar meg néhány kisebb külföldi – és sem elcsépeltséggel, sem gagyisággal nem lehet vádolni a műsort. Fellép például itthonról a Quimby, a Kiscsillag, a Velőrózsák, a Heaven Street Seven, a Budapest Bár, az Európa Kiadó, Hobo, az Óriás, a Subscribe, de nyomul együtt Fluor és a Soerii & Poolek is, kintről meg jön az elnyűhetetlen Ian Siegal és Ripoff Raskolnikov, meg a simán érdekes és szórakoztató La Fanfare en Pétard. Egyszóval jut is, marad is – van mit nézni, de nem kell megszakadni a koncertek hajkurászásában.

Mindemellett pedig az „egyéb” kategóriás (a fesztivál szóhasználatával élve „off”) programok is úgy állnak össze, hogy inkább szűkebb, de tényleg érdekes legyen a kínálat. Ennek jegyében van mód kerékpár-túrára menni saját bringával és kölcsönjárgánnyal is, egy kalandtúra keretein belül profi segítséggel fel lehet keresni a Mecsekben a kiépítetlen Trió-barlangot, és ott van még a borászok és zenészek vezetésével zajló Hosszúlépés Fröccs(kul)túra is – bár ez annyira jó, hogy már be is telt minden turnus, szelávi.

Sebaj, azért ha utóbbiból ki is marad az ember, menni még bőven érdemes, legfeljebb a felszabaduló időt a strandon vagy az aquaparkban kell majd eltölteni, merthogy vizes környezetben sincs hiány. A lényeg ennyi, de több ahhoz nem is nagyon kell, hogy megjöjjön a kedv, úgyhogy aki bizsergést érez, az jó úton jár – lehet is tervezni, jegyet váltani, és lassan csomagolni is, mert külön előny, hogy a buli már itt van a kanyarban.

Részletes program
Helyszín:
Orfű, Panoráma Camping
Időpont: június 23-25.
Belépő: bérlet elővételben 8000, a helyszínen 10 000, napijegy 3800 Ft

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik