Kultúra

Roxette, Cocker, Scorpions [heti koncertajánló]

Újabb erős hét: visszatér a Roxette, elköszön a Scorpions, csak úgy jön Joe Cocker, és lesz Mediawave, valamint Metalfest is.

ROXETTE (S)
Budapest, Sportaréna, június 1. 20h

A Roxette elpusztíthatatlan. Hazánkban pláne. Így aztán az évekre eltűnt poprock (vagy inkább rockpop?) duó nemrég visszatért, és új, Charm School című lemezével eljön Magyarországra is, méghozzá nyilván nem üresen tátongó nézőtér elé. Az új dalokkal mondjuk lehet, hogy nem lesz mindenki képben, de hát a lényeg úgyis a Sleeping in My Car, a The Look, a Joyride meg a How Do You Do lesz.

Belépő: 8900-15 900 Ft

MEDIAWAVE FESZTIVÁL
Szombathely, június 2-10.

A Mediawave a fesztiválszezon egyik első fecskéje, és – ha szabad így fogalmazni – leginkább programcentrikus rendezvénye. Mindemellett azért is különleges, mert legalább annyira filmfesztivál, mint zenés összejövetel – de ettől még persze a koncertvonalon is nagyon erős tud lenni, elég csak arra gondolni, hogy tavaly fellépett itt a napokban elhunyt Gil-Scott Heron is. Az idei felhozatalban szintén akadnak izgalmas nevek: a sor a brit Andreya Trianától a nemzetközi Mediawave Jazz Reggae Projecten át a hazai Tudósokig tart.

Belépő: a bérlet a zenei programokra 7000, az összes programra 10 000 Ft. Napijegyek a koncertekre 500 és 3000 Ft közötti áron válthatók.
Részletes program

METALFEST OPEN AIR
Budapest, Csillebérc, június 3-5.

Pár év csend után tavaly újra lett metálfesztiválja Budapestnek: a 2000-es évek közepén leköszönt Summer Rocks helyét a csillebérci Metalfest Open Air vette át, amely idén is megrendezésre kerül. A fellépők ezúttal is reprezentálják a műfaj szinte összes ágát és generációját: a Cradle of Filth-től a Kreator-ön, a Saxonon, a Rage-en és az Arch Enemy-n át a Primordialig és a Krisiunig minden rendű és rangú kemény zenére pöröghetnek a hajak három napig.

Belépő: bérletek elővételben 13 999, a helyszínen 14 999, napijegyek elővételben 8999, a helyszínen 9999 Ft
Részletes program

BELVÁROSI FESZTIVÁL
Budapest, Belváros, június 3-5.

Fesztiválozik mindeközben a belváros is, bár jóval szelídebb hangvételben. Az ugyancsak háromnapos, ingyenes rendezvényen olyan előadók lépnek fel, mint a Kiscsillag, az Irie Maffia, a PASO, Lajkó Félix, Tabáni István vagy Halász Judit, továbbá lesz csendes diszkó és számos más program is a kiállításoktól az irodalmi műsorokig.

Belépő: ingyenes
Részletes program

JOE COCKER (UK)
Budapest, Sportaréna, június 5. 20h

With a Little Help from My Friends, You Can Leave Your Hat On, Unchain My Heart, Summer in the City – Joe Cocker pályájának főbb csomópontjait mindenki ismeri. A legelsővel még a woodstocki közönséget bűvölte el, de a többinek köszönhetően az azóta eltelt 42 évben (!) sem esett ki a pikszisből, ami azért nem kis teljesítmény. A legnagyobb slágerek és a tavalyi Hard Knocks című album dalai ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában szólalnak majd meg minden idők egyik legkarakteresebb férfihangjának tolmácsolásában.

Belépő: 7500-25 000 Ft

SCORPIONS (D)
Budapest, Sportaréna, június 6. 20h

Az évgyűrűket a Scorpions esetében is lehet számolgatni, náluk azonban a matek idén véget ér, mert tavaly úgy döntöttek, hogy 45 év után nyugdíjba mennek. Az azóta tartó búcsúturnéjukkal tehát elköszönni jönnek Budapestre, így most lesz utoljára alkalma minden rajongónak hallani a heavy metal és a hard rock műfajában is nagyot domborító zenekar összes klasszikusát a Bad Boys Running Wildtól a Wind of Change-ig.

Belépő: 8900-12 990

ASIA (UK)
Budapest, A38 Hajó, június 6. 20h

Régi idők rockzenéje hétfőre, B menü: Asia az A38-on. A nagy progrock-csapatok – köztük az ELP, a Yes és a King Crimson – tagjaiból alakult zenekar egészen más pályán mozog, mint a Scorpions, de a slágerparádé itt is meglesz a Heat of the Momenttől a Sole Survivorig. Ráadásul ezzel a bulival indul az együttes aktuális turnéja, úgyhogy egyben egy világpremiernek is szemtanúja lehet mindenki, aki jegyet vált.

Belépő: 7900 Ft

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik