Kultúra

Elcserélt gyerek lehetett Ingmar Bergman

Új DNS-vizsgálatok eredményei foglalkoztatják a svéd filmrendező tisztelőit. Elképzelhető, hogy a 2007-ben elhunyt világhírű művész elcserélt gyerek volt.

Ingmar Bergmanról unokahúga, Veronica Ralston írt új könyvet. Ralston a könyvben azt állítja, hogy a rendező nem volt vér szerinti fia egész életében imádott anyjának, Karin Bergmannak.

A szerző a héten a Dagens Nyheter című lapban tette közzé a Bergman és saját DNS-mintáinak összevetéséből származó eredményeket, amelyek szerint kettejük között nem áll fenn vérségi kapcsolat. Ezek alapján Ralston anyját – Ingmar Bergman egyik lánytestvérét – és a rendezőt nem ugyanaz a nő szülte. Veronica Ralston úgy véli, Ingmar Bergmant születésekkor elcserélték, miután anyja nagyon nehéz szülés után egy súlyosan beteg fiút hozott világra 1918-ban.

A díjnyertes rendező rokonsága óvatosan kezeli az új híreket. Daniel Bergman – a művész fia – kijelentette, nincsenek ellenére az új DNS-tesztek, jó, ha egyszer és mindenkorra tisztázzák a kérdést, de számára ez az ügy nem fontos. Bergman veje, Henrik Mankell krimiszerző szerint alaposabban utána kell járni a rendező származásának, és úgy véli, lehet alapja a híreknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik