Kultúra

Globális kasszasiker a Karib-tenger kalózai 4

A film összességében 346,7 millió dollár (65,7 milliárd forint) jegybevételt hozott forgalmazása első néhány napján.

Bemutatója után minden idők legjobb első hétvégéjét produkálta a Karib-tenger kalózai 4. – Ismeretlen vizeken című film, amelyet pénteken mutattak be az Egyesült Államokban. Afilm nálunk és sok más országban is az elmúlt napokban került a mozikba.

A Walt Disney Co. kalózos filmsorozata negyedik filmjének jegyeiből 256,3 millió dollárt (48,6 milliárd forint) forgalmaztak globálisan az elmúlt hét végén. Az Egyesült Államokban 90,1 millió dollár (17 milliárd forint) bevételt hozott az első három napon a film – közölte vasárnap a Disney.

A film összességében 346,7 millió dollár (65,7 milliárd forint) jegybevételt hozott forgalmazása első néhány napján.

A kalózos sorozat előző három filmje is rendkívül népszerű volt, világszerte 2,7 milliárd dolláros (több mint 500 milliárd forint) jegybevételt hozott.

A Karib-tenger kalózai-sorozat stábja nemcsak önálló, az előző filmekhez nem kapcsolódó történettel, de új szereplőkkel – köztük Penelope Cruz és Ian McShanne – és 3D-s változattal is meglepte a nézőket.

Az amerikai mozikban a hétvégén bemutatott filmek közül a Koszorúslányok (Bridesmaids) című film hozta a második legtöbb bevételt, 21 millió dollárt (3,98 milliárd forint.).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik