Kultúra

Eminem és Justin Bieber aratott a Billboard-gálán

Mindketten hat-hat díjat nyertek a zenei magazin vasárnapi díjkiosztóján. Eminem rapper a legnagyobb elismerést, az év előadója díjat is megkapta.

A Billboard négy év szünet után idén elevenítette fel ismét korábbi hagyományát: az év legnépszerűbb előadóinak díjazását. A ceremóniát Las Vegasban rendezték az amerikai könnyűzenei élet nagyágyúinak jelenlétében.

A tavalyi Recovery-albumával kritikai és közönségsikert arató Eminem távollétében kapta meg a legjobb férfi előadó és rapzenész elismerését, de a legjobb rapszámért és raplemezért is díjazták.

A kanadai tinisztár, Bieber popalbumáért vehetett át díjat, de előadókét és egy daláért külön is a színpadra szólították, emellett a közösségi média és a digitális média sztárjaként is kitüntették.

A díjátadót Rihanna fellépése vezette be, a 23 éves énekesnő S and M című számát adta elő a Loud című albumáról. A színpadon Britney Spears is csatlakozott hozzá.

Rihanna három díjjal távozott az estről. Katy Perry két díjat kapott, Taylor Swift pedig az év countryelőadója címet érdemelte ki a Billboardtól.

A duók, illetve együttesek díját a The Black Eyed Peas vehette át. Az ír U2 együttes a legkiemelkedőbb színvonalúnak értékelt, U2 360 Degrees című turnéjával vívta ki a zenei slágerlistákat, eladási toplistákat közlő szaklap elismerését.
A 70 esztendős Neil Diamondot zenei ikonként díjazták a Las Vegas-i estén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik