Kultúra

Keanu Reeves manga remake-et forgatna

A Mátrix középkorú sztárja a tizenéves Kaneda szerepét alakítaná a legendás Akirában.

Az Akira története egy motoros banda vezetőjéről, Kanedáról szól, aki igyekszik megóvni legjobb barátját, Tetsuót egy olyan orvosi kísérlet után, amelynek következményeképpen pusztító erők szabadulnak fel a fiúban. Az eredetileg 2182 oldalas cyberpunk mangából a szerző, Katsuhiro Otomo két órás rajzfilmet rendezett, amely összetett, izgalmas történetével óriási népszerűségre tett szert nemcsak Japánban, hanem világszerte.

A Warner Bros. Akira-projektje, az 1988-as japán manga élőszereplős feldolgozása hosszú ideje húzódik. Korábban Kaneda szerepére a High School Musical énekes sztárját, Zac Efront tartották esélyesnek, főként, mivel a karakter egy tizenéves srác. Efronon kívül olyan sztárok jöttek szóba, mint James Franco, Joseph Gordon-Levitt, Michael Fassbender és Andrew Garfield; Tetsuo szerepére pedig Robert Pattinson tűnt esélyesnek.

Mindenesetre érdekes fejlemény, hogy Keanu Reeves egy tizenéves figura szerepéről tárgyal, hiszen mégiscsak 47. évét tapossa. Ám az is lehet, hogy a forgatókönyv átírásával nem csak a helyszín, mely Neo-Tokio helyett New-Manhattan lesz, hanem ez is megváltozik majd. Felmerül a kérdés, hol húzódnak a remake határai?

Az Akira című manga előzetese

Ajánlott videó

Olvasói sztorik