Kultúra

Filmes titkokba leshetünk bele Etyeken

Az uniós támogatással megvalósuló filmpark látogatói interaktív filmforgatáson és stúdiótúrákon is részt vehetnek.

A központban Korda Emlékmúzeum, interaktív kiállítóterem, étterem és ajándékbolt is helyet kap majd, a beruházók évi ötvenezer látogatóra számítanak.

A Korda Stúdió az idén – fennállásának ötödik évében – teljes kihasználtsággal működik: a 35 hektárt elfoglaló stúdiókomplexum műtermei és kiszolgáló egységei, irodái, sminkszobái, öltőzői, műhelyei, raktárépületei, valamint szabadtéri díszletei, az úgynevezett “backlotok” – a New York utca kivételével – az év végéig foglaltak.

Itt készül a Borgias című tévésorozat második évada, továbbá a Golden Globe díjra jelölt Katedrális című minisorozat folytatása, a 8 részes World without End című filmalkotás, amely 43 millió dolláros költségvetéssel, Ken Follett sikerkönyve alapján készül. (A könyvet a magyar közönség Az idők végezetéig címmel ismeri.)

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában, 1 milliárd 191 millió forint összköltséggel megvalósuló filmpark-látogatóközpontot az Új Magyarország Fejlesztési Terv 595 millió forinttal támogatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik