Kultúra

Készül A hét szamuráj remake-je

A Bérgyilkosok viadala direktorát, Scott Mannt kérték fel a Kuroszava-film újrarendezésére.

A legendás japán filmrendező, Akira Kuroszava 1954-ben rendezte meg a minden idők egyik legnagyobb filmklasszikusát, A hét szamurájt, Toshiro Mifune főszereplésével. A film alapján készült 1960-ban A hét mesterlövész című, nagysikerű western is John Sturges rendezésében, a kor legnagyobb amerikai filmsztárjaival.

A film jogaival rendelkező Weinstein-fivérek az elmúlt másfél évet John Fusco forgatókönyvíróval együtt a remake könyvének írásával töltötték. Az új filmváltozat története a jelenben játszódik majd, egy kis thai falucskában, melynek lakói felbérelnek hét harcost a közelgő támadás kivédésére.

Bob és Harvey Weinstein a remake megrendezésével Scott Mannt, a Bérgyilkosok viadala direktorát bízták meg. Mann valószínűleg a forgatókönyv készre csiszolásában is részt vesz majd, hogy még idén elkezdődhessen a forgatás, amely a hírek szerint 60 millió dolláros büdzsével készül.

Külön érdekesség, hogy Akira Kuroszava fia, Hisao Kuroszava executive producerként vesz részt a projektben. A hét szamuráj-remake 2014-re várható a mozikba.

AJÁNLOTT LINKEK:

A hét mesterlövész és A hét szamuráj

Ajánlott videó

Olvasói sztorik