Kultúra

Hírhedt maffiafőnökről forgat az Esőember rendezője

John Gotti maffiafőnök szerepét John Travolta alakítja majd, partnerei Lindsay Lohan és Joe Pesci lesznek.

Barry Levinson rendezi a hírhedt John Gottiról szóló játékfilmet. A Gotti: Three Generations című életrajzi dráma rendezői székében eredetileg Nick Cassavetes ült volna, ám ő két hete közölte, hogy egyeztetési nehézségek miatt ki kell szállnia a produkcióból.

A 69 esztendős Levinson nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Bádogemberek, a Jó reggelt, Vietnám!, a Bugsy vagy a Banditák. A rendező Esőember című filmje 1988-ban négy Oscar-díjat nyert el, köztük a legjobb filmét és a legjobb rendezőét.

Mint azt az Oscar-díjas direktor közölte, azért vállalta a filmet, mert az belső nézőpontból, a maffiafőnök fiának szemszögéből mutatja be a bűnöző életét. A film főszerepét, a 2002-ben börtönben elhunyt idősebb John Gottit John Travolta alakítja, a további szerepekben mások mellett Lindsay Lohan és Joe Pesci látható majd.

A forgatókönyv ifjabb John Gotti élettörténetén alapul, amelynek megfilmesítési jogait a Fiore Films vásárolta meg. A forgatás ősszel kezdődik New Yorkban, és a film várhatóan 2012 végén kerül a mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik