Kultúra

A Másnaposok sztárjáé a legtöbb “netes Oscar”

A Másnaposok és a Terhes társaság című filmekből ismert Zach Galifianakis kapta a legtöbb "netes Oscart", azaz a Webby-díjat.

Galifianakis már korábban is szerzett a Nemzetközi Digitális Művészeti és Tudományos Akadémia 1994 óta kiadott díjából, és ezúttal négy kategóriában diadalmaskodott Between Two Ferns with Zach Galifianakis című webes sorozata révén. Ő lett többek közt az év webes személyisége, de ő kapta a legjobb rövid vígjátéknak és online szórakoztató műsornak járó díjat is.

Két Webby-díjjal ismerték el Lisa Kudrow színésznőt Web Therapy című internetes sorozatáért. Szintén két díjat kapott az Arcade Fire, amely innovatív The Wilderness Downtown videójával hívta fel magára a figyelmet. Hasonlóan két díjjal jutalmazták az interaktív Johnny Cash Projectet. Mindkét videót Chris Milk rendezte.

Díjazták Justin Biebert is: a fiatal énekes a legjobb komikus videónak járó elismerést kapta. Díjeső hullott a FunnyOrDie.com oldalra, amely összesen kilenc díjat érdemelt ki tartalmaival és megjelenésével. Ezek között volt Jim Carrey közönségdíja, amelyet a színész az oldalon látható Presidential Reunion című felvételben nyújtott Reagan-alakításával vívott ki magának.

A legjobb játék az Angry Birds, a legjobb internetes lapmegjelenés a New Yorker című magaziné lett. A rajongói vagy hírességekről szóló oldalak mezőnyébenConan O’Brien komikus TeamCoco.com címen elérhető honlapját ítélték a legjobbnak.

A “netes Oscar” díjátadó gáláját – a hagyományosan rövid és velős köszönőbeszédekkel – június 13-án rendezik New Yorkban.

AJÁNLOTT LINK:

A Webby-díj internetes oldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik