Kultúra

Májustól forog a 3D-s Drakula

Dario Argento, a horror olasz mestere a torinói nemzetközi melegfilm-fesztiválon árult el részleteket a produkcióról.

Argento a május 4-ig tartó melegfilm-fesztivál horrorszekciójának védnökeként érkezett Torinóba. A hetven esztendős rendező beszámolt arról, hogy a Drakula felvételei hamarosan megkezdődnek Torino és Biella környékén. Korábban azt lehetett hallani, hogy a Bram Stoker könyvklasszikusán alapuló feldolgozás Magyarországon készül majd, erre azonban Argento ezúttal nem tért ki.

A Sóhajok rendezője elmondta, hogy azt még nem tudja, mikor kerül a közönség elé a produkció, mivel a háromdimenziós technika követelményeinek megfelelően a szokottnál hosszabb időt kell szánnia az utómunkálatokra.

Még a szereposztás sem teljes, annyit tudni csak, hogy Argento szinte kizárólag külföldi sztárokban gondolkodik. Februárban azt már megerősítette a produkció, hogy Van Helsing szerepét Rutger Hauer (Szárnyas fejvadász) alakítja majd.

A veterán rendező végül arról is szót ejtett, hogy honnan ered a kötődése a melegfilmekhez. Mint mesélte: sok filmjében jelennek meg homoszexuálisok, mert az ő családjában a homoszexualitás mindig is “a legnormálisabb dolognak számított”. A szülei azokban az időkben is gyakran forogtak meleg rendezők, operatőrök és kritikusok társaságában, amikor az emberek még nem nagyon állhattak elő szexuális irányultságukkal. “Azért vannak tehát melegek és leszbikusok a filmjeimben, mert az életben is így van: miért rejtenénk el őket? Úgy meséltem róluk, ahogy vannak” – mondta Argento.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik