Kultúra

Dalra fakad a Los Angeles-i jógaoktató [heti koncertajánló]

Egy nappal rövidebb a hét a tegnapi ünnep miatt, de programokban így sincs hiány.

SEBESTYÉN MÁRTA ÉS AZ ANGELITE BOLGÁR NŐI KAR
Művészetek Palotája, április 26. 19:30

Az Unesco-díjas Sebestyén Márta köztudottan nagy híve a balkáni zenének, és most a Művészetek Palotájában alaposan ki is élheti a rajongását, ugyanis a világhírű bolgár női kórus, az Angelite társaságában lép fel. A koncert hangszeres kíséretéről szintén egy nagy név, a Sebő Együttes gondoskodik.


HEAVY METAL KINGS (USA)
A38 Hajó, április 27. 21h

Az amerikai underground hiphop két metálmániás nagyágyúja, a Non Phixionből, valamint a La Coka Nostrából ismert Ill Bill és a Jedi Mind Tricks vezéralakja, az Army of the Pharaohsban is érdekelt Vinnie Paz közös projektben egyesítették erejüket, és Heavy Metal Kings című friss debütalbumukat Budapesten is bemutatják egy oda… csapós este keretében. A buli körítéséről DJ Kool Kasko, DJ Frequent és DJ Rocksteady gondoskodik.

Belépő: elővételben 3500, a koncert napján 4000 Ft

GONJASUFI (USA)
A38 Hajó, április 28. 22h

Gonjasufi egy Los Angeles-i jógaoktató, akit saját elmondása szerint gyakran összekevernek Oszama Bin-Ladennel, és ehhez méltó módon elég borult a zenéje – röviden talán alternatív-pszichedelikus hiphopnak lehetne „skatulyázni”. Az egy csapásra világsztárrá vált csodabogár most Budapesten is bemutatkozik egy zenekar kíséretében, és Cadik, Suhaid meg Shuriken is fellép az este folyamán.

Belépő: elővételben 2500, a koncert napján 3000 Ft

OUTLOOK FESTIVAL LAUNCH PARTY
Corvintető, április 29.

Szeptember 1. és 4. között idén is lesz Outlook fesztivál Horvátországban a dubstep-rajongók legnagyobb örömére. Az eheti koncertajánlóba pedig azért került bele ez a látszólag ide nem illő mondat, mert a késő nyári bulinak már most lesz egy launch partija a Corvintetőn, amelyen a divatos műfaj két brit képviselője, Mala és Phaeleh osztja a basszust a hazai Cadik, Matt-U, DJ Madd és MC Blend társaságában.

Belépő: 1500 Ft
Mala a Myspace-en
Phaeleh a Myspace-en

8 ÉVES AZ A38
A38 Hajó, április 30. 19h

8 éve tart az A38 Hajó sikertörténete, amit a kultúrbárka egy tarka kis fesztivállal ünnepel szombaton. A hajó gyomrában az avantgárd jazz mestere, Peter Brötzmann és világsztárokkal teli zenekara, a Chicago Tentet +1 lép fel Grencsó Istvánék társaságában, a tetőteraszon a mókás skát játszó szlovák Chiki-Liki-Tua és a Tegnapután zenél, 23 órától a koncertteremben pedig az 50 éves Palotai pörget születésnapi fellépés-sorozata első állomásán.

Belépő: a Peter Brötzman Tentet koncertjére elővételben 2500, a koncert napján 3200 Ft, a Chiki-Liki-Tua fellépésére ingyenes, az éjszakai partira 1000 Ft

TABÁN FESZTIVÁL
Tabán, május 1. 15h

A munka ünnepe idén vasárnapra esik, ezzel együtt tehát anyák napjára is, de azért ne feledkezzünk meg róla – nem feledkeznek meg ugyanis a klasszikus május 1-jei tabáni buli szervezői sem. A budai ünnepi fesztivál fellépői között ott lesz az Edda, a Beatrice, a Skorpió, Török Ádám és a Mini, Keresztes Ildikó és a Cool on Tool is, a kezdés 15 óra, belépő nincs, éljen május elseje.

Belépő: ingyenes

NITZER EBB (UK), DIE KRUPPS (D)
Dürer-kert, május 1. 19h

És ha már a munka ünnepénél tartunk, jöjjön egy kis ipari zene is. Május 1-jén két legendás EBM-alakulat érkezik a Dürer-kertbe, hogy katonás partizásra ösztökélje az elektro-indusztriál rajongóit: egyikük a brit Nitzer Ebb, másikuk pedig a német Die Krupps, akik egyaránt a nyolcvanas évek legeleje óta utaznak a minőségi zakatolásban.

Belépő: elővételben 4500, a koncert napján 5500 Ft
Nitzer Ebb a Mysapce-en
Die Krupps a Myspace-en

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik