Kultúra

Broadway-előadások a mozivásznon

Az operaközvetítések sikerén felbuzdulva amerikai mozikban és nemzetközi vetítéseken lesznek majd láthatóak a New York-i Broadwayn futó színdarabok.

A mozikban olyan színdarabokkal találkozhatnak majd az érdeklődők, mint a Tony-díjas Memphis vagy éppen a Bunbury, avagy jó, ha szilárd az ember Oscar Wilde tollából.

A közvetítések ötlete már régóta formálódott, de csak az utóbbi években vált kézzelfoghatóvá annak köszönhetően, hogy egyre több mozi rendelkezik HD-felszereltséggel és szeretne alternatív tartalmakat kínálni a jegyvásárlóknak.

A londoni National Theatre és a New York-i Metropolitan Opera élő HD-közvetítéseinek sikerén felbuzdulva a Broadway-darabokat úgy sugározzák az érdeklődőknek, hogy azok színházi sikersorozata még tart.

Mindez az előadások mögött álló szakemberek szerint nem befolyásolja majd a jegyeladásokat, sőt, a közvetítések csak még nagyobb kedvet teremthetnek ahhoz, hogy a nézők élőben, a színházban is látni akarják a műveket.

A rockzene születéséről szóló Memphis című darabot április 28. és május 3. között 600 helyszínen sugározzák majd, a mozijegyek ára 20 dollár – töredéke a Broadwayn mért 130 dolláros árnak.

Míg a Memphist csak az amerikai közönség láthatja, a Bunburyt nemzetközi közvetítésre is szánják. Oscar Wilde művét június 2. és június 28. között tűzik műsorra a mozik.

Ízelítő a Memphisből:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik