Kultúra

Október végén bontják a ZP-t és a Riót

Addig megújíthatják az engedélyüket a szórakozóhelyek - így határozott Újbuda képviselő-testülete.

Megújíthatja a Zöld Pardon (ZP) és a Café del Rio közterület-használati engedélyét a XI. kerületi önkormányzat a képviselő-testület csütörtök este hozott határozata értelmében. Az engedély október végéig szól, akkor el kell bontaniuk az építményeket. A ZP már a döntés előtt megnyitotta kapuit a közönség előtt.

Hoffmann Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-vel a döntés után azt közölte: a képviselők felhatalmazták az önkormányzatot a szerződések megkötésére és az engedélyek kiadására, amely október 31-ig szól.

Emlékeztetett arra, hogy az újbudai önkormányzat előzetesen bejelentette: elfogadhatatlannak tartja, és nem támogatja, hogy a ZP Kft., valamint a Dream Works Kft. által üzemeltetett szórakozóhelyek a korábbi évek gyakorlatának megfelelően működjenek.

Újbuda vezetése ezért döntött úgy korábban, hogy kizárólag szigorú feltételek teljesülése esetén terjeszti a testület elé a döntést: amennyiben az üzemeltetők rendezik az önkormányzat felé fennálló tartozásukat.

Tekintettel arra, hogy mindkét társaság elfogadta és teljesítette az önkormányzat előírásait, csütörtökön Újbuda képviselő-testülete felhatalmazta az önkormányzatot a szerződések megkötésére és az engedélyek kiadására – tette hozzá Hoffmann Tamás.

A polgármester közölte azt is, hogy a képviselők döntése értelmében a szórakozóhelyeket üzemeltető társaságok feltételek betartása mellett vehetik birtokba a közterületeket. Így például megemelt, egyenként 22 millió forint bérleti díjat kell fizetniük a közterületek használatáért, továbbá egyenként 16 millió forintos hozzájárulást kell fizetniük a közrend és köztisztaság emelt szintű biztosításáért, valamint a folyamatos zajszint-mérés érdekében.

A feltételek közé tartozik, hogy a szórakozóhelyeknek be kell tartaniuk a törvény által előírt zajhatár-értékeket.

Október 31-ig tarthatnak nyitva, majd kötelességük az eredeti állapot helyreállítása, azaz a meglévő felépítmények bontása és a közterület parkosítása. A polgármester jelezte: a közterület rendezését követően az önkormányzat a területen országzászlót állít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik