Kultúra

Ismét naprakész a budapesti éjszaka [heti koncertajánló]

Zúgó, búgó, zúzó és szépen csengő gitárok, kellemesen szirupos énekesnő és a jubiláló Tudósok – heti zenei menü mindenkinek, aki szereti.

NO AGE (USA)
Budapest, A38 Hajó, április 18. 20h

Hétfőn ismét naprakész, sőt szakszóval élve cutting edge lesz a budapesti éjszaka: az A38 Hajón a reneszánsza csúcsán járó noise rock egyik legnépszerűbb új képviselője, a No Age lép fel. A koncert legfőbb pozitívuma az, hogy a banda nemcsak az egyik legnépszerűbb, hanem az egyik legjobb is a stílusban: sistergő-zúgó gitárzajba csomagolt popbonbonjaik tényleg nagyot durrannak. Bemelegít az Evil Men Have No Songs és a Kanagawa, levezetnek a Lamantin DJ-i.

Belépő: 2200 Ft
No Age a Myspace-en


NADJA (CAN)
Budapest, Dürer-kert, április 18. 20h

Búgnak a gitárok eközben a Dürerben is, de egész másképp: a kanadai Nadja duója nem az odakent, kétperces szösszenetekben, hanem a hosszan kitartott, romantikusan apatikus zsongó hangokban hisz, azaz drone-t játszik. Hogy mennyire jól csinálja a két zenész, arról leginkább talán az tanúskodik, hogy egy zsebkendőnyi klubban celebrált budapesti bemutatkozásukat követően immár az egyik legnagyobb koncerthelyszínen zizegnek – egyébként az Ovo és a Galena társaságában.

Belépő: 1600 Ft
Nadja a Myspace-en

TOMMY EMMANUEL (AUS)
Budapest, Petőfi Csarnok, április 18. 19:30

Még mindig gitár, de semmi zaj: Tommy Emmanuel a virtuózok népes táborát gyarapítja, annak is legbelső, annyira már nem is sűrűn lakott bugyrát, ahol a legnagyobbak tanyáznak. A kisgyerekkora óta hivatásosan pengető nagymester egyedi játéktechnikák garmadáját vonultatja fel, zenélt már milliárdoknak is olimpiai záróünnepségen, most pedig először a történelemben nemcsak akusztikus, hanem elektromos gitáron is muzsikál.

Belépő: 7500 Ft
Tommy Emmanuel a Myspace-en

IMPROV EST #20
Szeged, Grand Café, április 19. 21h

Huszadik állomásához érkezik a 2007 ősze óta futó szegedi Improv Est koncertsorozat. A helyszín ezúttal a Grand Café, a menü pedig a szokásos, azaz improvizációs zene – akik felszolgálják: hazai részről a gitár-hegedű-elektronika-másegyéb arzenállal színpadra lépő Brand #34 duó, külföldről pedig egy egzotikus japán-szlovák páros, amelyet Seijiro Murayama dobos és Tomaž Grom nagybőgős alkot.

Belépő: ingyenes

NANA KITADE (J)
A38 Hajó, április 21. 19h

Japán benéz a héten Budapestre is: az A38-on a J-pop egyik fő üdvöskéje, Nana Kitade sorjáztatja majd a szirupos, mégis jóleső slágereket. A művésznő neve talán nem mindenkinek ismerős, de a hangját így is rengetegen hallották már és szeretik, ugyanis ő énekli többek közt a Fullmetal Alchemist című anime-sorozat főcímdalát is. Nincs tehát más hátra, mint beazonosítani, és menni rajongani.

Belépő: 4900 Ft


THE BELLRAYS (USA)
Budapest, Dürer-kert, április 21. 20h

Hogy honnan jött a 20 éve létező BellRays tagjainak az ötlet, hogy az alap garázsrock tetejére gazdag és vaskos souléneket rakjanak, az jó kérdés, de kit érdekel a válasz – a lényeg az, hogy jött az isteni szikra, ugyanis a végeredmény pont olyan jó, amennyire egyedülálló is. A csapat énekesnőjét amúgy egy Basement Jaxx-slágerből mindenki ismeri, de a Dürerbe lemenni nem ezért kell. Előzenekar a Joystix.

Belépő: elővételben 2000, a koncert napján 2300 Ft
The BellRays a Myspace-en

CHILDREN OF BODOM (FIN)
Budapest, Petőfi Csarnok, április 22. 19h

A Children of Bodomnak nem kell különösebb apropó ahhoz, hogy Budapestre jöjjön, de most egy friss lemezzel, a Relentless Reckless Foreverrel kanyarodik be a szokásos pecsás bulira a zúzós gitározásra és csingilingi billentyűzésre felesküdött finn csapat. Előzenekar az önállóan is közönségmágnesnek minősülő Ensiferum és a Machinae Supremacy.

Belépő: elővételben 5900, a koncert napján 6900 Ft
Children of Bodom a Myspace-en

SUBSCRIBE
Budapest, Dürer-kert, április 22. 19h

Alighanem lesz pár keményzene-hívő, aki eldúdolja magában ezen a napon az Iskolatáska című klasszikust, ugyanis míg a PeCsában a Children of Bodom, addig a Dürer-kertben a hazai Subscribe lemezbemutat. Ennek ellenére tuti a heringezés a Dürerben is, hiszen a hazai modern metál csapat rettenetesen erős rajongói bázissal rendelkezik, és három előzenekart is fel tud mutatni a The Southern Oracle, a Till We Drop és a szlovén Elvis Jackson képében.

Belépő: elővételben 1300, a koncert napján 1600 Ft
Subscribe a Myspace-en

25 ÉVES A TUDÓSOK
Budapest, A38 Hajó, április 23.

A Tudósok nem egyszerű zenekar, és ehhez méltónak ígérkezik a 25 éves jubileumi koncertje is. Az a legkevesebb, hogy ez lesz a Bocs, megölhetlek? című új lemez bemutatója, mert drMáriás festményeit is kiállítják, levetítik az összes Tudósok-klipet, színpadra lép az Őstudósok és a Deti Picasso két tagja is, az este pedig össznépi örömzenével, majd filmpremierrel zárul.

Belépő: 1000 Ft
Tudósok a Myspace-en


THE TOASTERS (USA)
Budapest, Dürer-kert, április 23. 20h

Szombaton ismét hazánkba látogat a skarajongókat idestova 30 éve szolgáló New York-i Toasters is. A stabilitásáról híres műfajban is különösen rendíthetetlennek számító együttes jelenleg Skankin’ since 1981 címmel épp a kerek évforduló alkalmából turnézik, úgyhogy átfogó slágerparádé várható, amelyhez a megfelelő alaphangot a hazai Skafunderz teremti majd meg.

Belépő: elővételben 1500, a koncert napján 2000 Ft
The Toasters a Myspace-en

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik