Kultúra

További részletek Travolta maffiafilmjéről

Októberben kezdődik a hírhedt New York-i Gotti családról szóló film forgatása, amelyben John Travolta alakítja a néhai John Gotti maffiafőnököt.

Joe Pesci szintén szerepel majd A Gotti: Three Generations cymű produkcióban, ő Gotti közeli barátját, Angelo Ruggierót játssza.

Marc Fiore producer egy New York-i sajtóértekezleten azt is meglebegtette, hogy a független filmként készülő munkában esetleg Lindsay Lohan is szerepet kap.

“Valószínűleg ez egyike az ország legizgalmasabb, mindeddig föl nem tárt történeteinek” – mondta Travolta.

John J. Gotti – akit csak Teflon Don néven emlegettek, mivel olyan ügyesen siklott ki számos alkalommal az igazságszolgáltatás kezéből – végül 2002-ben mégis egy börtönben hunyt el gégerák következtében. A maffiózót életfogytiglanra ítélték gyilkosságért, zsarolásért és adócsalásért. Örökébe lépő fia 2004 és 2009 között négy, zsarolás miatt indult bűnvádi eljárást is megúszott. A film őt is bemutatja, de szerepe még kiosztásra vár.

A 47 esztendős ifjabb Gotti az újságíróknak elmondta: apja hű maradt ahhoz az elhatározásához, hogy viszi valamire az életben. “Nagyon szenvedett, minden bűnért megfizetett, amit valaha is elkövethetett, és azt akarom, hogy ezt mindenki megértse” – hangsúlyozta.

A film Nick Cassavetes (Életem szerelme, Alpha Dog) rendezésében készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik