Kultúra

Újra összeáll a hiperkarma

A három és fél év szünet után megint együtt dolgozik a 2000-es évek egyik legígéretesebb alternatív zenekara. Lesz lemez, koncert és közös jövő.

Bérczesi Róbert és csapata a júliusi VilágVeleje Nyár fesztiválon lép újra a közönség elé június 18-án az Orczy Parkban.

“A júniusi koncert az eddigi két lemez anyagára épül, amellett két új számot is eljátszunk. Szeretném, ha az őszi hagyományos hiperkarmás halloween bulira készen lenne a harmadik album” – mondta Bérczesi Róbert az MTI-nek. A hiperkarma 2007. október 31-én adta utolsó koncertjét.

“Kicsit talán túlhajtottuk a hiperkarmát, túl sokat koncerteztünk, én ráadásul egy elég sötét erdőbe keveredtem. Leginkább azért kellett akkor leállnunk, mert olyan lelki és fizikai állapotba kerültem, amely lehetetlenné tette számomra a további koncertezést, egyáltalán a kommunikálást a világgal. Ebből a helyzetből azóta sikerült kikászálódnom, vagy úgy is mondhatnám, leszoknom. Tisztább fejjel nézve a dolgokat, ismét erőt érzek magamban, hogy dalokat tudjak írni, illetve a zenekarral próbálni” – idézte fel a frontember az elmúlt időszakot.

Bérczesi szerint a harmadik lemez anyaga – amely a korábbiakhoz hasonlóan a 1g Recordsnál jön ki – zeneileg és szövegileg egyaránt az első két lemez (hiperkarma – 2000, Amondó – 2003) keverékének tekinthető, lesznek rapes és énekelt, refrénes számok is.

A korábban öttagú hiperkarmához most csatlakozott Gálos Ádám (ex-Kistehén Tánczenekar, jelenleg Intim Torna Illegál) dobos, ami szerkezeti változást jelent a csapatban. Korábban Frenk (Torma Gábor) volt a dobos, aki az elmúlt években gitáros-énekes szólóelőadóként lett sikeres, és ezentúl a hiperkarmában is gitározni meg vokálozni fog.

“Megbeszéltük, hogy hosszú távra tervezünk, mindenki akarja a folytatást” – fűzte hozzá Bérczesi Róbert.

A Zöldpardon a hiperkarmától:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik