Kultúra

Tobey Maguire is szerepel a Pi életében

Az ex-Pókember írót alakít Ang Lee kontinenseken átívelő produkciójában, melynek premierje jövő decemberben várható.

Amint arról korábban hírt adtunk, Yann Martel sokáig megfilmesíthetetlennek tűnő, Pi élete című díjnyertes regényéből a Tigris és sárkány és a Brokeback Mountain rendezője, Ang Lee forgat adaptációt. A produkcióba korábban olyan nagy neveknek tört bele a bicskája, mint M. Night Shyamalan, Alfonso Cuaron és Jean-Pierre Jeunet.

A különleges történet egy Pi Patel nevű, 13 éves indiai fiúról szól, aki szülei állatkertjével együtt hajótörést szenved, melyet csak ő, meg néhány állat él túl – egy hiéna, egy zebra, egy orangután, és egy bengáli tigris. A furcsa, egyre fogyatkozó társaság 200 napig együtt hánykolódik a tengeren.

A szereposztás nemzetközi lesz: a bollywoodi sztárok (a Gettómilliomosból ismert Irrfan Khan, Tabu és az újonc Suraj Sharma) mellett egy olyan európai híresség is felbukkan a filmben, mint Gerard Depardieu. A Deadline legfrissebb híre szerint pedig Hollywood is képviseli magát Tobey Maguire személyében, aki a már idősebb Pivel interjút készítő írót alakítja majd. A színész már kétszer dolgozott a rendezővel, A pokol lovasai és a Jégvihar című filmekben.

Maguire az utóbbi időben olyan produkciókat forgatott, mint a The Details Elizabeth Banks és Ray Liotta főszereplésével, és ő fogja alakítani Nick Carrawayt A nagy Gatsby Baz Luhrmann-féle adaptációjában.

A Pi élete 3D-ben forog Indiában, Tajvanon és az Egyesült Államokban, az állatokat számítógépes animációval fogják életre kelteni. A film várhatóan 2012 decemberében kerül a mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik