Kultúra

Népítélet: legkisebb királyfi igen, bikicsunáj nem

Folytatja álomszerű szereplését a Csillag születik, míg a TV2 A Nagy Duettje egymilliós hátrányból indul.

Ismét meghódította a szíveket és a szemeket a Csillag születik, amelyről a múlt héten kissé gúnyosan írtam, ám el kell ismerni, az ismeretlenség homályából felbukkanó tehetségek (mint az erdélyi 14 éves énekes fiú, László Attila) mellett ez a műsor képes olyan polgártársakat megmutatni, akik 1, nem tehetségesek, de nagyon szerethetőek (a két prügyi fiú) 2, szórakoztatóak (az 55 éves halandzsázó néni). A műsor jól is keveri ezeket, egy új hang, új kéz, új mozgás után jön egy szívhez szóló produkció, majd egy megmosolyogtató. És ezt jó nézni – ezzel nagyjából 2,3 millió ember értett egyet.

A Nagy Duett felemás koncepciójával, kivénhedt (retró!) közreműködőivel, szinte tapintható kétségbeesésével (Nézzetek minket, lécci, lécci!), és nem utolsósorban belterjességével (az időjárásjelentő kézenfogja a talkshow-vezetőt, hogy a kvízjátékvezetővel elénekeljenek egy dalt a hírolvasónak) egymillió nézővel kevesebbet tudott csak összekaparni – meglátjuk, mit tudnak ebből kihozni a szerkesztők.

Az első hat legnézettebb műsort az RTL Klub jegyzi, utána következik csak két TV2-s műsor. Érdekesség, hogy az Ezel című török sikersorozat 951 ezer nézőt vonzott a második duplaepizódos napon, amivel az ötödik legsikeresebb műsor lett műfajában (ha pedig a szappanoperákat nem számítjuk ide, a harmadik a Vészhelyzet és a Dr. Csont után).

A maláj F-1-futam most jó négyszázezer nézővel megelőzte a keddi BL-meccset (holott már a negyeddöntőknél járunk), és még egy érdekesség, hogy a legsikeresebb köztévés műsor az Önök kérték lett, utána pedig egy Híradó következik (a 27. és az utolsó, 30. helyen a listán), utóbbit épp feleannyian nézik (kb. hétszázezren), mint a legsikeresebb Tényeket, de az RTL Klub Híradója is nagyjából duplaannyi embert érdekel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik