Kultúra

Kezdődik a Titanic

Ma este 18. alkalommal indul útjára Magyarország legtöbb nagyjátékfilmet felvonultató nemzetközi filmes eseménye, a Titanic Filmfesztivál.

Az idei fesztivált Lisa Cholodenko 4 Oscarra jelölt, Golden Globe-díjas filmje, A gyerekek jól vannak nyitja az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A fesztivál további helyszínei a Kino mozi, a Toldi mozi, illetve az Örökmozgó Filmmúzeum lesznek.

A budapesti filmfesztiválon április 18-áig 53 filmet vetítenek, közülük 7 küzd meg a fesztivál fődíjáért, a Hullámtörők-díjért. Külön szekciókba csoportosították a szervezők a francia (Francia zátonyok), az ír (Zöld sziget), a skandináv (Északi fények), a távol-keleti (Extrém Ázsia), valamint a dokumentumfilmeket (Filmdokk). A további szekciók a bűnfilmeket bemutató A sötét oldal, a Best of Raindance (a Raindance fesztivál legjobbjai), és a beszédes című Zene mindenkinek. Kiemelt vetítésen mutatja be a fesztivál Marian Crişan Morgen című filmjét.

A nemzetközi zsűri tagjai idén Elliot Grove kanadai producer, Esther Rots holland rendezőnő, valamint Pataki Ági producer.

AJÁNLOTT LINKEK:

Részletes program a TItanic FIlmfesztivál weboldalán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik