Népítélet: tehetségkutatót nekünk!

Nincs mese: az új Csillag születik berobbant a szexrabszolgák és suttyók uralta médiaközegbe.
Kapcsolódó cikkek

Tehetséges nemzet vagyunk, minden házmesterlakásban bujkál egy Nobel-díjas, a lányaink szépek, tavasz van, mi kell még? Kissé félrevezető és megszépítő mítoszainkat erősíti meg a tehetségkutató műsor műfaja, amely amellett, hogy szórakoztató, pozitív és reménykeltő is. Végre nem összezárt emberpéldányok intrikáit és gyengeségeit kell nézni (meg lehet szokni azt is, de csak megüli az ember lelkét), nem szerelmest játszó, sivár luxushétköznapokat élő labdarúgók és műkörmösök furkálódását, hanem tevékenységükben örömüket lelő, mellesleg szórakoztató dolgokat mutató honfitársakat.
Az akár nemzeti egységteremtésre is kiválóan alkalmas tehetségkutatók (X-faktor, Megasztár) uralták a médiaterepet, s most ez a „sors” vár a Csillag születik-re, illetve a hétvégén induló Nagy Duettre is (amely persze nem kutat tehetséget, de örömtelibb, pozitívabb, glamúrosabb).

De hagyjuk is az okoskodást, jöjjenek a tények, számok: a Csillag születik első adását szombaton 2,28 millió ember nézte, durván 280 000-rel többen, mint a ValóVilág párbaját. Ennyi, más frontokon nincs változás, a legjobb film A randiguru lett nyolcszázezer-valahány nézővel, az m1 pedig egyetlen műsorával, a holland-magyarral került fel a listára, a 25. helyre: az 5-3 izgalmai hétszázezer tehetséges, potenciális magyar Nobel-díjast vonzottak.