Kultúra

Jeremy Renner lesz az új Bourne-film főszereplője?

A bombák földjén Oscar-jelölt specialistáját akarja a stúdió Matt Damon helyére.

Úgy tűnik, talán sikerült végre megtalálni Matt Damon utódját a The Bourne Legacy főszerepére, miután Paul Greengrass rendező után Damon is kiszállt a produkcióból. A hollywoodi filmes weboldalak múlt héten olyan lehetséges neveket dobtak be a köztudatba, mint Joel Edgerton, Garrett Hedlund, Dominic Cooper és Luke Evans, akik állítólag már tesztfelvételeken is részt vettek, de felmerült Shia LaBeouf, Taylor Kitsch és Logan Marshall-Green neve is a produkcióval kapcsolatban.

Tony Gilroy rendező választottja Oscar Isaac lett volna, akit legutóbb az Álomháborúban láthattunk (a Hír24 kritikája itt olvasható a filmről), de a Universal Pictures valamilyen okból nem fogadta el. A legesélyesebb befutónak most Jeremy Renner látszik, aki az első nőnemű Oscar-díjas rendező, Kathryn Bigelow A bombák földjén című iraki akcióthrillerével került a rivaldafénybe.

Gilroy, aki az előző három Bourne-film forgatókönyvét írta, most nemcsak a történetet jegyzi, hanem rendezi is az új opuszt, melynek részleteiről még igen keveset lehet csak tudni. A Movieweb szerint a projekt teret hagy Matt Damonnak, ha netán később visszatérne.

A The Bourne Legacy a jelenlegi tervek szerint 2010 augusztusában debütál a mozikban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik