Kultúra

Nemzetközi Ütős Fesztivál Győrött

Világsztárok előadásai mellett utcai menetzenélések és show-dobolások is lesznek pénteken és szombaton Győrben.

Világsztárok, köztük a brit Carl Palmer triója, az ugyancsak brit Mark Mondesir (akit a világ öt legjobb dobosa között tartanak számon) és az izlandi Mezzoforte zenekar alapító dobosa, Gulli Briem lép fel a nemzetközi ütős fesztiválon pénteken és szombaton Győrött.

A koncerteken megszólal a klasszikus zene és a dzsessz, emellett ízelítőt kap a közönség világzenéből és kortárs ütőhangszeres játékból is. Szólót játszik a szingapúri dobos Kenny Hogan, bemutatkozik a spanyol PerKu-Va együttes, amely tradicionális zenei műsorát tánccal és vizuális elemekkel színesíti.

A programot a hazai együttesek zenélése, így Horváth Kornél és Dörnyei Gábor latin, indiai és balkáni ritmusokat megszólaltató duója, a Győri Ütőegyüttes afrikai dobzenéje és népzenei feldolgozásai, vagy a Balogh Kálmán, Lukács Miklós kettős cimbalomjátéka teszi teljessé.

A 12. alkalommal megrendezett fesztivál igazi kuriózumának ígérkezik, hogy a szervezők közös dobolásra, örömzenélésre hívnak minden ritmust szerető érdeklődőt péntek délután a Széchenyi térre.

A fesztiválhoz ütőhangszer-kiállítás kapcsolódik, amelyen tizenöt gyártó és forgalmazó mutatja be termékeit. A bemutató látogatói a hangszereket ki is próbálhatják.

A programoknak a Richter terem, illetve a Széchenyi tér ad helyet.

AJÁNLOTT LINK:
A Győri Ütősfesztivál oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik