Kultúra

Bozsik Yvette társulata költözik a Trafóba?

A kulturális államtitkár szerint Bozsik Yvette és Markó Iván társulatai kapnák a kortárs művészeti központ épületét.

Szőcs Géza kulturális államtitkár felvetése éles hangú levélváltást váltott ki: a színikritikus Králl Csaba nyílt levelet tett közzé, amelyben Bozsik Yvette-től azt kérdezi: ha tudott Szőcs Géza által bejelentett elképzelésekről, hogyan tud asszisztálni a kortárs kultúra fellegvárának számító Trafó tönkretételéhez.

“Ha Te tudtál a dologról, nem érzed-e problémásnak a helyzetet, hogy társulatoddal úgy jutsz színházépülethez, hogy tettestárs leszel egy olyan felbecsülhetetlen szellemi értéket képviselő, nemzetközileg is elismert kortárs művészeti centrum lerombolásában, amely egyedüli az országban.”, kérdezi többek között Králl Csaba, akinek nyílt levele teljes terjedelmében itt olvasható.

A Revizor online színházi portálon megjelent levélre csütörtökön a Bozsik Yvette Társulat művészeti menedzsere, Szemán Béla válaszolt. A válaszlevél egyebek mellett azzal veszi védelmébe a nemzetközi hírű magyar táncművészt, hogy Bozsik Yvette-et hivatalosan senki nem kereste meg az elképzeléssel.

“Bozsik… rátalálva a csak rá jellemző nyelvezetére és alkotói attitűdjére, társulatával „békésen” dolgozik, és megpróbál tetőt vonni a fejük fölé. Évek óta küzd ezért. De nem más kárára és kiszorítására törekszik. Hivatalosan senki nem kereste meg azzal az elképzeléssel, hogy a Trafó lenne az a tető. Így aztán véleménye sem lehetett róla.”, áll Szemán Béla válaszában. A válaszlevél elolvasható itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik