Kultúra

Bemutatkozik Kispál András új zenekara [heti koncertajánló]

Ezenkívül szolgálhatunk még fesztiválokkal, egy nemzetközi zenészválogatottal, a Tavaszi Fesztivál bohócával és a Pécsre látogató Erik Truffazzal is.

BURN, BABY, BURN
Budapest, A38 Hajó, március 22. 20h

Válogatott banda érkezik kedd este az A38 hajó fedélzetére: ilyen tarka és izgalmas zenei társulatot igen ritkán láthatunk együtt. A tagok közt ott van többek között Julee Cruise, a Twin Peaks híres énekesnője, Alexander Hacke, az Einstürzende Neubauten basszusgitárosa és Kid Congo Powers, a Cramps és a Bad Seeds gitárosa is, produkciójuk pedig „vidáman őrült multimédia-show” hírében áll. Étvágygerjesztő.

Belépő: elővételben 2500, a koncert napján 3000 Ft

INDUSTRIAL BOOM!
Budapest, Dürer-kert, március 24-26.

Mindeddig példa nélküli fesztivál helyszíne lesz a Dürer-kert ezen a héten: csütörtöktől szombatig három napon át az indusztriális zene több mint egy tucatnyi nagy neve ad koncertet a Városliget mellett. A fellépők között olyanokat találni, mint a Vomito Negro, a Suicide Commando, az Armageddon Dildos, Douglas McCarthy vagy a Klinik, amelyek közül a legtöbben most először jutnak el hazánkba, így a tematikus napokból álló program igazi kuriózumnak számít.

Belépő: napijegy 5900/6500/7900 Ft, bérlet 11 900 Ft
Részletes program: http://black-head.eu/

POLSKA_RULEZ!
Budapest, Tündérgyár/Mappa Club/Blog Music Club, március 24-26.

Fesztiválozik ugyanezen a három napon a Tündérgyár, a Mappa és a Blog is, mégpedig a lengyel-magyar barátság jegyében. A bulin lengyel konyha, kiállítások és más érdekességek mellett eklektikus zenei programok is várják a nézőket: a hiphoptól a hardcore-on át a rockig és az elektróig mindenféle műfajt képviselni fognak a felvonuló lengyel és magyar előadók. Más szóval komoly duhajkodásra kell készülni.

Belépő: bérlet 3000, napijegy 1200 Ft
Részletes program

BACKPACKERS SPRING FESZTIVÁL
Budapest, Gödör, március 25-26.

Hétvégére pedig befut a Gödör hagyományos tavaszi bulija, a Backpackers Spring Fesztivál is. A kétnapos rendezvény legnagyobb durranása egyértelműen Kispál András új zenekara, a Velőrózsák bemutatkozása lesz, de a többi név is megérdemli a figyelmet: az első nap a Hippikiller, az Óriás és a 30Y, a másodikon pedig az ex-Kispál-gitáros csapata mellett a Kelet-Nyugat, a Marlboro Man és a Vad Fruttik lép fel.

Belépő: a napijegyek ára elővételben 2200, a koncertek napján 2500 Ft

MAX RAABE & PALAST ORCHESTER
Budapest, Művészetek Palotája, március 26. 20h

Szombaton a Budapesti Tavaszi Fesztivál bohóca áll színpadra a Művészetek Palotájában, és ebben a kijelentésben most semmi rosszindulat nincs, sőt valószínűleg maga a szóban forgó személy is egyetértene a definícióval. Max Raabe ugyanis konkrétan bohóckodik, méghozzá igen magas színvonalon: zenekarával a múlt század elejének zenéit karikírozzák, illetve kortárs slágereket ültetnek át a 20-as, 30-as évek stílusába. Zsebkendő legyen mindenkinél a biztonság kedvéért.

Belépő: 3500-17 000 Ft
Max Raabe a Myspace-en

ERIK TRUFFAZ
Pécs, Kodály Központ, március 27. 20h

Kedvenc svájci-francia trombitásunk ezúttal nemcsak Budapesten lép fel: jövő keddi fővárosi koncertje előtt a pécsi Kodály Központban is megszólaltatja a tülköt. A balladai hangvételű dalairól ismert zenész műfaja egyik legügyesebb és legelegánsabb kísérletezője: a hiphoptól az elektronikus tánczenéig számos helyről merít, és minden hatást organikusan épít be a dalaiba. Noha ontja a lemezeket, és koncertezni is gyakran jár hazánkba, megunni sosem lehet.

Belépő: 2500-2900 Ft
Erik Truffaz a Myspace-en

Ajánlott videó

Olvasói sztorik