Kultúra

2010 kedvenc könyveit keresik

Hat kategóriában lehet szavazni kortárs szerzők 2010-ben megjelent műveire.

Az Aranykönyv-szavazást szervező Libri Könyvkiadó tavaly az évtized legnépszerűbb könyvére voksoltatta az olvasókat, idén pedig hat kategóriában keresik 2010 kedvenc könyveit.

A szervezők az Aranykönyv 2010 megmérettetéssel azt szeretnék bebizonyítani, hogy a magyar olvasók a kortárs szerzők iránt is érdeklődnek és nem csak az úgynevezett klasszikusokat olvassák. A szavazás három fordulóból áll: április 3-ig bárki ajánlhatja tavaly megjelent kedvenc könyvét a www.aranykonyvszavazas.hu oldalon.

Április 4. és 24. között már csak az 50 legtöbb szavazatot kapott könyv marad versenyben, a harmadik fordulóban pedig, amely április 25. és május 5. között zajlik, már csak a legnépszerűbb tíz könyv verseng majd egymással. A legtöbb szavazatot elnyert könyv szerzőjének május 12-én, az Aranykönyv Gálán fogják átadni a közönség díját.

Szavazni hat kategóriában lehet: szépirodalmi, szórakoztató irodalmi, gasztronómiai, ismeretterjesztő, klasszikus, valamint gyermek- és ifjúsági könyvekre. A “klasszikus” címszó alatt ezúttal olyan műveket értenek a szervezők, amelyek ugyan nem 2010-ben íródtak, de tavaly újra kiadták őket.

AJÁNLOTT LINK:
Az Aranykönyv-szavazás weboldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik